Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Χαρατσίδης
Γιάννης Χαρατσίδης
Φωτ.2

Σε τρεις μήνες συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου, συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ. Παρά τα χρόνια που πέρασαν, η μνήμη του παραμένει άσβεστη. Η ιστορία του είναι γνωστή.

Μαζί του θέλω να μνημονεύσω και τα τρία αδέλφια του ΚΑΤΙΝΑ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ, ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (Λούλα) ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ.

Στα χρόνια της φυλάκισης και εξορίας του Γιώργου τον βοήθησαν και του συμπαραστάθηκαν, όπως μπορούσαν.

Φρόντισαν και μεγάλωσαν το πρώτο παιδί μας, γιατί αναγκαστήκαμε να βγούμε στο βουνό. Γι' αυτό και εκτοπίστηκαν και οι τρεις μαζί και το μικρό 2 χρόνων παιδί μας.

Δεν τους ξεχνώ, τους θυμάμαι πάντα όλους με αγάπη.

Στη μνήμη τους προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Γιάννα Τρικαλινού

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 7 χρόνια από τις 19 Νοέμβρη 1999 που έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος αγωνιστής ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, στέλεχος του ΚΚΕ. Υπήρξε παράδειγμα κομμουνιστή και πιστός εκφραστής των κομμουνιστικών χαρακτηριστικών. Από όποιο μετερίζι στρατεύτηκε, ως αντιστασιακός, αγροτοσυνδικαλιστής, βουλευτής, η δράση του αποτελεί παράδειγμα για τους νέους αγωνιστές.

Στην άσβεστη μνήμη του και αντί για μνημόσυνο η γυναίκα του Ελένη προσφέρει στη ΝΕ Λάρισας 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σουφλαρίων και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», του οποίου υπήρξε τακτικός αναγνώστης.

* * *

Στη μνήμη της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, κόρης του συντρόφου και φίλου Γιώργου Μιχαηλίδη, η οποία «έφυγε» στα 22 χρόνια της, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εικαστικών, για την οικονομική εξόρμηση.

Ουρανία Βολονάκη

* * *

Φωτ.

Στην άσβεστη μνήμη του συντρόφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, δικηγόρου, λογοτέχνη, μέλους της ΚΟΒ Λογοτεχνών, ο οποίος ήταν αγαπητός σε όσους τον γνώρισαν, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Γιώργος Τρικαλινός
Γιώργος Τρικαλινός
Τόνια Χαρατσίδου

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης - ΕΛΑΣ, ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΣΧΟΥ, η οποία στον Εμφύλιο υπηρέτησε στην Ομάδα Ελεύθερων Σκοπευτών της 14ης Ταξιαρχίας.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Λάρισας.

Ο σύζυγος Θεόδωρος

Τα παιδιά. τα εγγόνια και τα δισέγγονα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΟΛΙΑ ΝΙΚΗΤΙΔΗ (Αεροπόρου), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια του Εμφύλιου, καθώς επίσης στη μνήμη των παλικαριών από τη Μεγάλη Βρύση, που έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες του λαού, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΝΕ Κιλκίς.

Η σύζυγός του Αλεξάνδρα Νικητίδου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΚΟΒΙΑΔΗ τα μέλη της ΚΟΒ Παλαιάς Κοκκινιάς του ΚΚΕ, προσφέρουν 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του λατρευτού συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΜΠΛΕΤΤΑ αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - Μακρονησιώτη, καθηγητή και λογοτέχνη, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Λογοτεχνών, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η συντρόφισσά του Κάτια Μπλέττα

* * *

Φωτ.

Στις 21 Δεκέμβρη κλείνουν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας στα 68 χρόνια της η αγαπημένη μας συντρόφισσα και μητέρα ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΕΩΝΙΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Δημήτρης Αγραφιώτης
Δημήτρης Αγραφιώτης
Στη μνήμη της και αντί για μνημόσυνο και λίγα λουλούδια στον τάφο της προσφέρουμε 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γαλατσίου και 50 ευρώ στη ΔΑΚ Γαλατσίου.

Ο σύντροφός της Γιώργος Λεωνιδόπουλος

Τα παιδιά της Κώστας, Βάσω

* * *

Ο Α. Μ. Κ. από το Κιλκίς πρόσφερε 400 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Κιλκίς, στη μνήμη της συζύγου του ΣΟΦΙΑΣ, η οποία έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

* * *

Φωτ.

Η μητέρα μου ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ στην Κατοχή ήταν σύνδεσμος της οργάνωσης του ΕΑΜ Αγρινίου με τα αντάρτικα τμήματα του ΕΛΑΣ της περιοχής. Γυρίζοντας βράδυ από το χωράφι της, φορτωμένη με ξύλα, την έπιασαν ταγματασφαλίτες στο Αγρίνιο και τη δολοφόνησαν, αν και είχε πέντε ανήλικα παιδιά.

Στη μνήμη της αγωνίστριας μάνας μου, που έδωσε τη ζωή της στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 500 ευρώ.

Η κόρη της Βούλα Ανδρεοπούλου

* * *

Φωτ.

Σήμερα 17 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, προέδρου του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Σοφία και τα εγγόνια του προσφέρουν 30 ευρώ στο Παράρτημα Κοκκινιάς και 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χαλκηδόνας Κοκκινιάς.

* * *

Φωτ.

Στις 20 Νοέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΩΤΙΑΔΗ.

Στη μνήμη του πρόσφεραν για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πολίχνης Θεσσαλονίκης, η γυναίκα του Μαρία Φωτιάδου 50 ευρώ και ο αδελφός του Μιχαήλ Φωτιάδης 20 ευρώ.

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΥΚΑΛΕΤΟΥ, καθώς επίσης στη μνήμη των φίλων μας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου 50 ευρώ.

Ηλίας Παπαδημητρίου
Ηλίας Παπαδημητρίου
Μαρία Καυκαλέτου, Φρόσω Στεφανίδου

* * *

Φωτ.

Στις 25 Δεκέμβρη συμπληρώνονται 10 χρόνια από το θάνατο, σε ηλικία 78 χρόνων, του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΙΩΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Ακαδημία Πλάτωνος» - Κολωνός.

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ. 2

Προς τιμή των 60 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ και στη μνήμη του πατέρα μας ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ, αντιστασιακού και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος πέθανε το 1984 πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία. Της μητέρας μας ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, οι οποία με μεγάλες στερήσεις ανέθρεψε εφτά παιδιά και πέθανε, μετά τον επαναπατρισμό της, στη Θεσσαλονίκη το 1980. Καθώς επίσης στη μνήμη του αδελφού μας ΧΑΡΙΤΟΥ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ (φωτογραφία) ΕΠΟΝίτη, ο οποίος πέθανε μετανάστης στη Σουηδία, τον Ιούλη του 2004. Του άλλου αδελφού μας ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ (φωτογραφία) ΕΠΟΝίτη ανθυπολοχαγού του ΔΣΕ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε το 1971 πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Στη μνήμη του θείου μας ΑΒΡΑΑΜ ΣΑΠΡΑΝΙΔΗ από το Κιλκίς, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια του Εμφύλιου και του άλλου θείου μας ΗΛΙΑ ΣΑΠΡΑΝΙΔΗ, ο οποίος πέθανε το 1991, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Θερμαϊκού - Περαίας 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Κυριακή Κοτανίδου, Δημήτριος Αμανατίδης, Αννα Ταβλαρίδου και Βέρα Δαμιανίδου.

* * *

Φωτ.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΤΥΧΙΑΔΗΣ (Ηλιάδης - Κορκοζίδης) (φωτογραφία) γραμματέας της ΟΚΝΕ και αργότερα μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ήταν μεταξύ των 8 αγωνιστών οι οποίοι δραπέτευσαν από τις φυλακές Συγγρού στις 15 Απρίλη 1931 και κατέφυγε στην ΕΣΣΔ με το ψευδώνυμο Κορακοζόφ.

Ιωάννης Νικολούλης
Ιωάννης Νικολούλης
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1928 και από τους πρώτους αντιστασιακούς στο νομό Κιλκίς, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους το 1944 σε ηλικία 45 χρόνων.

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, μαχητής του ΔΣΕ παγιδεύτηκε από ταγματασφαλίτες και σκοτώθηκε σε ηλικία 35 χρόνων το 1947.

Στη μνήμη τους καθώς επίσης στη μνήμη της μητέρας μου ΕΛΕΝΗΣ ΗΛΙΑΔΗ, που «χάσαμε» το 1968 και του πατέρα μου ΓΙΑΝΝΗ ΗΛΙΑΔΗ, ο οποίος για τη δράση του εξορίστηκε στο Μούδρο, στην Ικαρία, στο Μακρονήσι και πέθανε το 1983, από το Μεταλλικό Κιλκίς, προσφέρω 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων.

Σπύρος Ηλιάδης

* * *

Φωτ.

Στις 9 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου και αγαπημένου συζύγου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ (Ερμή), μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Εμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά του σοσιαλισμού και αγωνιζόταν για ειρήνη, δημοκρατία, πρόοδο και για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Στην ιερή μνήμη του, με σεβασμό προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση 60 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης.

Αγγελική Αγραφιώτου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΑΛΙΚΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και των ιδανικών του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής της, προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Μαγνησίας 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Τα αδέλφια της

* * *

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ, καθώς επίσης στη μνήμη των ΚΛΕΑΡΧΟΥ και ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΔΕΪΜΕΖΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΜΕΡΙΣΤΟΥΔΗ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Μεγάλου Μοναστηρίου Λάρισας 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Σταμούλα Κιτούδη

* * *

Βάσω Γυφτοπούλου
Βάσω Γυφτοπούλου
Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ, ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη με Γερμανούς στη Χώρα, καθώς επίσης στη μνήμη των ΧΡΗΣΤΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΡΓΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΖΟΥ, ο Αντρέας Μούργος από Κορώνη Πυλίας προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Κορώνης, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.2

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΕΛΙΣΑΒΕΤ (Σάβως) Εγγλέζου - ΣΙΤΑΡΑ, η οποία «έφυγε» από κοντά μας στις 22 Δεκέμβρη 2005 και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΙΤΑΡΑ, η οποία «έφυγε» στις 18 Οκτώβρη 2006, μελών του ΚΚΕ, προσφέρω 40 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Νικάνδρα Σιταρά - Μπίκα

* * *

Φωτ.

Περάσαμε ένα χρόνο χωρίς τον ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΜΟΥΤΑΦΙΔΗ, μέλος του ΚΚΕ. Ενα χρόνο, νομίζοντας πώς είσαι γύρω μας. Δε γνωρίζαμε πόσο πολύ θα έλειπες σε όλους μας. Την άνοιξη σε αναζητήσαμε για να ακούσουμε την άποψή σου για τα γεγονότα του χειμώνα και το καλοκαίρι δεν ακούσαμε τον «904» στη διαπασών (με τη δικαιολογία πώς δεν άκουγες καλά). Το φθινόπωρο είχαμε εκλογές και ο χαρτοφύλακάς σου περίμενε ψηφοδέλτια για να γυρίσετε από Βαρδάρη - Σταθμό - Ξηροκρήνη - Επτάλοφο. Αγωνίστηκες να αλλάξεις τον κόσμο, από μαθητής ως συνταξιούχος. Δεν τον αλλάξαμε τον κόσμο Γεράσιμε, γιατί είναι δύσκολο να ξεφύγει κανείς από τη μιζέρια του μυαλού του, δε βρίσκει το μεγαλείο να είναι κομμουνιστής. Θυμάμαι τα λόγια σου πως πρώτα πρέπει κανείς να αλλάξει τον εαυτό του, να γίνει κομμουνιστής και ύστερα να αγωνιστεί για να αλλάξει τους άλλους. Και αυτοί που δε συμφωνούσαν μαζί σου αναγνώριζαν πως κατάφερες να είσαι πρωτοπόρος στη σκέψη και στην πράξη.

Μας παρηγορεί να πιστεύουμε πως κάπου αλλού συνεχίζεις να υπάρχεις και να αγωνίζεσαι. Εδώ άφησες συνεχιστές.

Στη μνήμη σου προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Νίκος Μπλέτας
Νίκος Μπλέτας
Η οικογένειά σου

  • Σήμερα Κυριακή 17 Δεκέμβρη στις 11.30 π.μ. στην εκκλησία των Αγίων Πάντων θα γίνει το μνημόσυνο του Γεράσιμου Μουταφίδη. Η δεξίωση θα γίνει στην ταβέρνα «Παλιός Σταθμός», οδός Σταύρου Βουτυρά 2.

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΟΛΓΑΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΥ ο σύζυγός της Στρατής Καστρινός προσφέρει 200 ευρώ στην ΚΟΒ Θρακομακεδόνων για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 26 Δεκέμβρη 2005, πιάστηκε στα χρόνια της δικτατορίας, βασανίστηκε άγρια, σε σημείο να χάσει την ακοή του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βριλησσίων.

Η σύζυγος Νίκη

Τα παιδιά Λένα - Γιάννης

* * *

Στη μνήμη του συζύγου και πατέρα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΞΥΛΑΡΔΙΣΤΟΥ προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Περάματος.

Η συντρόφισσά του στη ζωή και στο Κόμμα Καλλιόπη Ξυλαρδιστού

* * *

Φωτ.

Στις 11 Δεκέμβρη έκλεισε ένας χρόνος από το θάνατο του φίλου, συναγωνιστή και συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΡΜΠΟΤΗ. Γεννήθηκε στο Αρδάνι Τρικάλων το 1948. Μέλος του ΚΚΕ έγινε μετά τη μεταπολίτευση και η προσήλωσή του στα ιδανικά του Κόμματός του είναι στοιχεία που τον διατηρούν ακόμη στη μνήμη όσων τον γνώρισαν. Πάντα μπροστάρης στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, παράλληλα ήταν εργατικός και καλός οικογενειάρχης.

Ευαγγελία Λεωνιδοπούλου
Ευαγγελία Λεωνιδοπούλου
Στη μνήμη του οι συγχωριανοί του που ζουν στην Αθήνα Βασίλης Βράντζας, Σπύρος και Κώστας Καλλέας, Θανάσης Πάντενας, Θανάσης Πατσιάς, Κώστας Παπαγεωργίου, Βασίλης, Κώστας και Σπύρος Τσίγκας, Βαγγέλης Σακελαρίου και Δημήτρης Κόλιας πρόσφεραν 210 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 40 μέρες από το χαμό του αγαπημένου συζύγου μου ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ.

Στη μνήμη του προσφέρω 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανθούσας, για την οικονομική εξόρμηση.

Σταυρούλα Μαργαρίτη

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, από την Αμαλιάδα, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος στάλθηκε όμηρος σε γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης και έφυγε πρόσφατα από τη ζωή στην Αθήνα, καθώς επίσης στη μνήμη του φίλου ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω της ΚΟ Αθήνας.

Πάνος Παναγόπουλος

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η Μάνα μας ΑΜΑΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑΤΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Τα παιδιά της Γεράσιμος - Αννέκε Ιωαννάτου.

* * *

Φωτ.

Στις 29 Νοέμβρη 2006 άφησε την τελευταία του πνοή ο ξάδελφός μας ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΙΜΙΣΚΙΔΗΣ. Θάφτηκε στις 30 Νοέμβρη στη γενέτειρά του Αντιγόνεια Κιλκίς. Εφηβος εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και στον Εμφύλιο υπηρέτησε ως λοχαγός του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουν από 50 ευρώ οι οικογένειες των Κιμισκίδη Κυριάκου και Κιμισκίδου Αναστασίας στη ΝΕ Κιλκίς.


Γιάννης Τρικαλινός
Γιάννης Τρικαλινός

Γιάννης Καυκαλέτος
Γιάννης Καυκαλέτος

Κώστας Γεωργίου
Κώστας Γεωργίου

Αμαλία Ιωαννάτου
Αμαλία Ιωαννάτου

Ελένη Ανδρεοπούλου
Ελένη Ανδρεοπούλου

Κόλιας Νικητίδης
Κόλιας Νικητίδης

Αθηνά Πάσχου
Αθηνά Πάσχου

Βασίλης Μπορμπότης
Βασίλης Μπορμπότης

Ελευθερία Σιταρά
Ελευθερία Σιταρά

Γιάννης Μαργαρίτης
Γιάννης Μαργαρίτης

Αριστοτέλης Κιμισκίδης
Αριστοτέλης Κιμισκίδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ