Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2007
Αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή

Θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης

Αρχίζει σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2007, συζήτηση που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, με ονομαστική ψηφοφορία των βουλευτών. Η συζήτηση δεν αναμένεται να έχει κάποιες εκπλήξεις. Στις μέρες μας, στον καιρό της ΕΕ, της Στρατηγικής της Λισαβόνας, της ΟΝΕ και της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, οι κεντρικοί προσανατολισμοί της κυβερνητικής πολιτικής και του προϋπολογισμού είναι προδιαγεγραμμένοι. Είναι αυστηρά καθορισμένοι από τους σύγχρονους στόχους του κεφαλαίου και της οικονομικής ολιγαρχίας, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ως κύριους εκφραστές αυτής της πολιτικής, απλά να εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία, υπηρετώντας - από όποια θέση κι αν βρίσκονται - τις ίδιες ακριβώς επιλογές.

Παρά το γεγονός της ουσιαστικής ταύτισης των δύο κομμάτων, το πεδίο ...αντιπαράθεσης, που θα εκδηλωθεί κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, θα καθοριστεί από τις πάντα ανούσιες και αποπροσανατολιστικές μικροκομματικές σκοπιμότητες των δύο κομμάτων. Πρόκειται για μια αντιπαράθεση χωρίς ιδιαίτερη σημασία για τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν έχουν να κερδίσουν απολύτως τίποτα από μια συζήτηση που θα κινηθεί στη λογική ποιο από τα δύο κόμματα μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Τα συνεχώς οξυνόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά, η χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης, η αυξανόμενη ανασφάλεια, η επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, η καθημερινά αυξανόμενη ανασφάλεια για το αύριο δεν αφήνουν περιθώρια πως είναι δυνατόν να βρεθούν λύσεις μέσα από την εφαρμοζόμενη πολιτική ή τις όποιες παραπλήσιες εκδοχές της.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, οι Γενικοί Εισηγητές των κομμάτων αναμένεται να αναπτύξουν τις θέσεις τους για τον προϋπολογισμό και την οικονομική πολιτική της επόμενης χρονιάς. Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει ο βουλευτής του Κόμματος Αγγελος Τζέκης, ο οποίος θα αναφερθεί εκτενώς τόσο στα γενικά ζητήματα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2007, όσο και στην ουσία της πολιτικής της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας. Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα από την εισήγηση του Αγγ. Τζέκη, ενώ τις επόμενες μέρες θα δημοσιευτούν εκτενή ρεπορτάζ και αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις του Ειδικού Αγορητή και των βουλευτών του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ