Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Αγχώθηκε αλλά νίκησε

Αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να συνεχίσει, χτες, το νικηφόρο σερί στην Ευρωλίγκα, πετυχαίνοντας την όγδοη νίκη του, σε ισάριθμους αγώνες, επικρατώντας - στο ΟΑΚΑ - της Μπανταλόνα με 83-73. Οι πράσινοι προηγήθηκαν με είκοσι πόντους στο ημίχρονο (54-34) εν τούτοις το χαλάρωμα στην επανάληψη έφερε τη Μπανταλόνα σε απόσταση αναπνοής (65-61 στο 30'). Η ψυχραιμία, όμως, των γηπεδούχων και η επιπελαιότητα των φιλοξενούμενων στη επίθεση έφερε το τελικό αποτέλεσμα.

  • Το «μη χείρον βέλτιστον» για τον Ολυμπιακό, που μπορεί να απέτυχε κόντρα στην Ταουγκρές να «κλειδώσει» την πρωτιά στον όμιλο. Εντούτοις το γεγονός, ότι με το 89-74 οι Βάσκοι δεν κατάφεραν να υπερκαλύψουν τη διαφορά της ήττας τους στο ΣΕΦ (+19), σε περίπτωση ισοβαθμίας, δίνει στους «ερυθρόλευκους» τον πρώτο λόγο. Πάντως, παρά την άσχημη εμφάνιση στα τελευταία 15' του παιχνιδιού, που οδήγησε στην ήττα, τα παράπονα για φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών συνεχίστηκαν και χτες από πλευράς Ολυμπιακού. Μετά τον Πίνι Γκέρσον, που δήλωσε χαρακτηριστικά «ότι η Ταού είναι μεγάλη ομάδα και δε χρειάζεται δώρα», και ο Αλεξ Ακερ αναφέρθηκε στο ρόλο της διαιτησίας στη διαμόρφωση του αποτελέσματος στο ματς της Βιτόριας. Ωστόσο, ο Αμερικανός γκαρντ δεν έριξε εξολοκλήρου την ευθύνη της ήττας στους ρέφερι, αλλά μίλησε και για τα παιδαριώδη λάθη του ίδιου και των συμπαικτών του.

Αντίθετα, στον Αρη τα πάντα μοιάζουν ιδανικά μετά το 86-80 επί της Φενερμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, που έφερε την ομάδα της Θεσσαλονίκης ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στον επόμενο γύρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ