Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
«Διαδικαστική» κριτική στην κυβέρνηση

Στο γνωστό μοτίβο της άσκησης κριτικής στην κυβέρνηση επί διαδικαστικών ζητημάτων, χωρίς να θίξει την ουσία της ασκούμενης πολιτικής, όπου υπάρχει ταύτιση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κινήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Αφού επανέλαβε τις γνωστές αναφορές γύρω από το θέμα του ξεπουλήματος του ΟΤΕ, επικέντρωσε στο ότι η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγικό σχέδιο για τον ΟΤΕ, με αποτέλεσμα να «θέλουν να πουλήσουν για καθαρά εισπρακτικούς λόγους και θα πουλήσουν φθηνά». Αναπτύσσοντας την πρόταση του κόμματός του, μίλησε για τον «άλλο δρόμο», ο οποίος στην ουσία κινείται σε παράλληλη πορεία με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Μέσα από ένα ευχολόγιο που παρουσίασε, μίλησε για «φρένο στην άδικη και αντίστροφη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ολίγων και ισχυρών», για «βιωσιμότητα ενός ασφαλιστικού συστήματος εύρωστου», προσπάθησε να συσκοτίσει τα πράγματα, μιλώντας παράλληλα για «επανάσταση στην Παιδεία» και «πρόσβαση στη γνώση εφ' όρου ζωής». Ολα αυτά θα γίνουν με την καθιέρωση κανόνων στην ...αγορά, ώστε να προστατεύεται ο καταναλωτής και για να υπάρχει «υγιής ανταγωνισμός, σπάσιμο καρτέλ και ολιγοπωλίων, χτύπημα της ακρίβειας». Επίσης ως δέλεαρ, για να γίνει αποδεκτή η πολιτική που προτείνει, δεσμεύτηκε «για την αγορά 1.000.000 φθηνών φορητών υπολογιστών, που θα παρέχονται σε όλους τους μαθητές και φοιτητές της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ