Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕ
Χέρι βοήθειας στην αναθεώρηση του άρθρου 16

Χέρι βοήθειας στην προώθηση της πολιτικής της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ δίνει με επιστολή που έχει στείλει στον πρόεδρο της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ).

Ο Σύνδεσμος των ΑΕ, με την επιστολή ζητάει την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Πολύ ωμά εξηγεί ότι τα στελέχη που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις «δεν τα δίνει η ανώτατη Παιδεία του τόπου μας, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να μετακαλούν ή να προσλαμβάνουν στελέχη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα τώρα στην παγκοσμιοποιημένη και συνεχώς εντεινόμενη ανταγωνιστική οικονομία το ζήτημα αυτό έχει καταστεί και επείγον για τις επιχειρηματικές μονάδες και κατ' επέκταση για την Εθνική Οικονομία».

Είναι φανερό ότι εκείνο που ενδιαφέρει το Σύνδεσμο των ΑΕ είναι το πώς η νεολαία, οι νέοι εργαζόμενοι θα είναι προσαρμοσμένοι στα μέτρα εκείνων που εκπροσωπεί: των ανωνύμων εταιρειών, του κεφαλαίου.

Αλλωστε, όπως αναφέρεται στη συνέχεια, το Ιδρυμα Μελετών Ανάπτυξης των Επιχειρήσεων, που έχει συστήσει ο Σύνδεσμος ΑΕ και ΕΠΕ, έχει υποβάλλει αίτηση για να ιδρύσει πανεπιστήμιο «επιχειρησιακών σπουδών». Κάτι που δεν του έχει επιτραπεί, γιατί το απαγορεύει το άρθρο 16...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ