Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ
Φωτ. 2

Στη μνήμη της γλυκιάς μανούλας μας και γιαγιάς ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΧΩΡΑΪΤΟΥ και για τη γιορτή της, καθώς επίσης στη μνήμη του αξέχαστου πατέρα και παππού μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΧΩΡΑΪΤΗ και του ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αιγάλεω, για την οικονομική εξόρμηση.

Ολγα Κυριαζοπούλου, Αγγελική Χωραΐτου

Νάσος Κυριαζόπουλος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ο σύζυγός της Γιάννης προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού.

* * *

Φωτ.

Στις 20 Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τότε που μας «άφησε» ο αγαπημένος μας ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1948, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ. Γεννήθηκε το 1917 στα Αμπελάκια Λάρισας και έως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη του αδελφού του ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΑΝΤΖΙΟΥ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τρομοκράτες του Σούρλα στο Κόκκινο Νερό Λάρισας, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αμπελόκηπων, και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό του σύντροφο.

Ελένη Μάντζιου

* * *

Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ, χημικός, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και καταξιωμένος επιστήμονας, πέθανε πριν από 25 χρόνια. Ζούσε με τις αναμνήσεις εκείνων των ηρωικών ημερών.

Στην άσβεστη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του και τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΧΑΡΙΣΗ, του αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΙΣΗ, του θείου μου ΗΛΙΑ ΤΖΙΝΤΖΗΛΩΝΗ, ακροναυπλιώτη ο οποίος εκτελέστηκε στο Κούρνοβο και του εξαδέλφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΙΝΤΖΗΛΩΝΗ, ο οποίος εκτελέστηκε στην Αίγινα με τους 18 πατριώτες, προσφέρω 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Μπουρναζίου Περιστερίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Θανάσης Χαρίσης

* * *

Η Αικατερίνη Ζαχαριάδου και η Νίκη Θεοδωρίδου προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΝΕ Καβάλας, στη μνήμη του σεβαστού πατέρα τους ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ και των αγαπημένων θείων τους ΘΩΜΑ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ.

* * *

φΩΤ.

Σήμερα, 24 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Γουδιού.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Προς τιμή και δόξα των νεκρών μαχητών του ΔΣΕ και στη μνήμη του αδελφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΚΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στον Κλέφτη του Γράμμου τον Αύγουστο του 1948, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Αρτας, 60 ευρώ.

Φώτης Κ. Νάκης

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΥΒΑΣ (Κολονέλος) από το Κεραμιδάκι Λευκάδας.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του Γιάννης και Κυριακή Κολυβά προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Αθήνας.

* * *

Πέρασαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΓΑΖΗ (Παπλαγιάννη) από τη Λευκάδα.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Αθήνας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ
* * *

Στη μνήμη της ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ ΔΑΡΙΒΑ και του ΒΑΣΙΛΗ ΑΡΧΟΝΤΗ, οι οικογένειες Γεώργιου Φιλιππίδη, Αγλαΐας Σούκου, Αριστείδη Φιλιππίδη και Δημήτριου Φιλιππίδη προσφέρουν 600 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Λάρισας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του λατρευτού μου συντρόφου ΜΑΚΗ ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη», για την οικονομική εξόρμηση.

Συντροφικά Νίκη Λυμπεράτου

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του δημοσιογράφου ΝΙΚΟΥ ΓΑΛΗΝΟΥ, η σύζυγός του Δέσποινα και η κόρη του Ερη προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 150 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Με την ευκαιρία των 60 χρόνων του ΔΣΕ και των 17 χρόνων από το θάνατο του αδερφού μου ΙΑΚΩΒΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ από την Αρεθούσα Ικαρίας που πέθανε στην Τασκένδη. Ηταν τραυματίας στην τελευταία μάχη του Γράμμου. Επίσης, για την αδερφή μου ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ -ΕΥΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗ, κομμουνίστρια αντιστασιακή, έξι χρόνια από το θάνατό της. Αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 60 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Η κόρη της Φωτεινής και η αδελφή της Ερμιόνη

***

φωτ.

Στη μνήμη του ΣΑΟΥΛΙΔΗ ΒΑΣΙΛΗ από τους Σιταγρούς Δράμας, η γυναίκα του Σουμέλα προσφέρει 50 ευρώ στη ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΚΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΚΗΣ
***

Η Αθανασία Καστρίνη, στη μνήμη του αγαπημένου της συζύγου ΝΙΚΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, πρόσφερε στο ΚΚΕ 20 ευρώ.

***

Στη μνήμη της γιατρίνας ΒΕΡΑΣ ΣΤΟΥΠΝΙΚΟΒΑ, που δούλεψε για χρόνια σαν ωτορινολαρυγγολόγος στο κεντρικό νοσοκομείο της Μόσχας και παραστάθηκε συντροφικά στους Ελληνες αγωνιστές στα χρόνια της σοβιετικής εξουσίας, ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ρ», 200 ευρώ.

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΚΑ, που «έφυγε» από κοντά μας τελευταία, η συναγωνίστριά του και σύζυγος της ζωής του Πηγή, καθώς και τα παιδιά του πρόσφεραν 100 ευρώ για την ΠΕΑΕΑ Καλαμάτας και 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, γαμπρού και παππού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΒΟΥΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και στη μνήμη των αδελφών μας ΓΙΩΡΓΟΥ και ΤΑΚΗ ΚΑΡΒΟΥΝΗ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας, μέσω ΚΟΒ Κέντρου.

Η οικογένειά του και τα εγγόνια του

***

φωτ. 2

Στη μνήμη των υπέροχων γονιών μου και των αγαπημένων μου ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ και ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 250 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Σμύρνης.

Γιώργος Κολυβάς
Γιώργος Κολυβάς
Τόνια Χαρατσίδου

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΠΑΥΛΟΥ και ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΚΟΥΦΗ, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τουρκοβουνίων - Πολυγώνου.

Μίρκα Κούφη

***

φωτ.

Η Ελένη Καραβάκου στη μνήμη του αδελφού της ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΥ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στη Μακρόνησο, αφού πέρασε όλους τους τύπους βασανιστηρίων «του αμερικάνικου και του πολιτισμού της Φρειδερίκης», με επιστέγασμα το τσουβάλι στη θάλασσα αγκαλιά με τη γάτα, προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτ.

Ο ΠΑΣΙΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ γεννήθηκε το 1918 στο χωριό Κυπαρίσσι Γρεβενών. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και στο ΔΣΕ. Βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη όπου σπούδασε γιατρός παθολόγος και πρόσφερε τις υπηρεσίες του εκεί.

Με τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ, η αδελφή του Γαλάτεια Τσιούμαρη -Πασιαλή, ο γαμπρός του Τσιούμαρης Δ. προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κληματαριάς Κ. Τούμπας Θεσσαλονίκης.

***

φωτ. 2

Στη μνήμη των αδελφών ΒΑΣΙΛΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑ, αγωνιστών της Εθν. Αντίστασης και του ΚΚΕ, οι οικογένειές τους, τα εγγόνια τους και ο αδελφός τους προσφέρουν στο ΚΚΕ 280 ευρώ.

***

Στη μνήμη της αγαπημένης μου συντρόφου στη ζωή και τον αγώνα ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, της ΣΩΤΗΡΟΥΛΑΣ ΓΡΑΒΑΝΗ και του ΘΥΜΙΟΥ ΚΑΛΙΑΜΠΑΚΟΥ - και οι τρεις αγωνιστές της Εθν. Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος - προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.

Συντροφικά, Νίκος Ηλιόπουλος

***

φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΖΙΑΝΗ, η οικογένειά του και οι φίλοι του προσφέρουν 500 ευρώ στη ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ για τη δίμηνη οικονομική εξόρμηση.

Αριστείδης Χωραϊτης
Αριστείδης Χωραϊτης
***

φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου της ζωής της ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΟΥΡΑ ή ΖΟΝΟΓΙΑΝΝΗ, που, στις 24 Δεκέμβρη, κλείνει ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας, η σύζυγός του Ειρήνη Μανουρά προσφέρει στον «Ριζοσπάστη» το ποσό των 50 ευρώ, μέσω ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

***

Πέθανε στις 18.12.06 ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ(καπετάν Μπουκάλης), αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ με δράση στην Κεφαλλονιά και τη Θεσσαλία. Στη μνήμη του, ο γιος του Γιάννης προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

φωτ. 2

Με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ Ι. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ με αφορμή και τη γιορτή του. Και του αδελφού του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Ι. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ που έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, όπου και πέθανε το 1986. Στη μνήμη τους, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης.

Η οικογένεια του Θεμιστ. Σιδηρόπουλου

***

Φωτ.

Συμπληρώνονται, σήμερα 24.12.2006, 13 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθν. Αντίστασης ΒΑΛΑΣΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ από τη Ζαγορά Πηλίου. Στη μνήμη του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Η σύζυγός του Χαρίκλεια

Τα παιδιά του Μιχάλης - Βεργής - Φανή και ο εγγονός Κωνσταντίνος

Χριστίνα Χωραϊτου
Χριστίνα Χωραϊτου
***

Φωτ.

Η Λίτσα Δουλοπούλου από τα Τρίκαλα, στη μνήμη του φίλου της ΜΠΑΜΠΗ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ που «έφυγε» αναπάντεχα σε ηλικία 57 ετών, προσφέρει στον «Ρ» 50 ευρώ.

***

φωτ. 2

Στη μνήμη των μαχητών του ΔΣΕ που έδωσαν τα πάντα για την ελευθερία της πατρίδας από τους ξένους και ντόπιους κατακτητές. Καθώς και στη μνήμη των γονιών μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ, ΝΙΚΗΣ ΤΖΙΒΕΛΕΚΗ και του αντάρτη του ΕΛΑΣ ΜΗΤΡΟΥ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΥ από το Θαυμακό Δομοκού, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ 150 ευρώ.

Τα παιδιά τους Ηρακλής - Κατερίνα - Ιωάννα και Νίκος

***

Φωτ. 2

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ(Κωτσάρα - Δάσκαλου) κομμουνιστή, αγωνιστή και στελέχους του ΚΚΕ από το Ξηροκάμπι Λακωνίας. Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη της γυναίκας του ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ, το γένος Παπαγεωργίου, που ήδη συμπληρώθηκαν 4 μήνες από το θάνατό της, τα αδέλφια τους Χρυσούλα Πολυμενάκου, Ματίνα και Μιχάλης Γραμματικάκης προσφέρουν στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος 100 ευρώ.

***

φωτ.

Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ και αγωνιστής της ΕΑ, υπήρξε δραστήριος συνδικαλιστής. Για τη δράση του υπέστη πολλούς διωγμούς. Η εξορία του στη Γυάρο έβαλε σε ανεπανόρθωτη βλάβη την υγεία του και πέθανε στις 12.1.1977. Στην άσβεστη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα, και 20 ευρώ για τον «Ρ».

Αλεξάνδρα Χαρίση
Αλεξάνδρα Χαρίση
Η γυναίκα του Κανέλλα Ξαγοράρη

***

φωτ.

Τα Χριστούγεννα συμπληρώνεται ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, μεγάλη απώλεια για το φιλειρηνικό κίνημα και την Επιτροπή Ειρήνης Συκεών, ειδικότερα. Υπερασπίστηκε με συνέπεια τα ιδανικά της ειρήνης και του σοσιαλισμού. Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νικηφορίδη. Φίλε Γιώργο, θα σε θυμάμαι πάντα.

Δημήτρης Ιωαννίδης

***

φωτ.

Η Λαμπρινή Μαλτέζου, στη μνήμη της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΕΡΚΕΖΕ, μαχήτριας του ηρωικού ΕΛΑΣ από την Καρυά Λακωνίας, προσφέρει 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτ. 2

Στην άσβεστη μνήμη των δύο αδελφών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ, μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που τραυματίστηκε και έπεσε ηρωικά μαχόμενος ενάντια στον αγγλοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό, και του ΚΛΕΟΜΕΝΗ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΕΛΑΣ που «έφυγε» από κοντά μας πριν από 3 χρόνια, προσφέρω 50 ευρώ για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης στη ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κύμης - Κονίστρων.

Δημήτρης Κερασιώτης

***

Φωτ.

Ο Βαγγέλης και η Περσεφόνη Ζαφειρίου, στη μνήμη των αδελφών τους ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Αγ. Δημητρίου. Ο Γιώργος Ζαφειρίου που «έφυγε» πριν από 7 χρόνια, καταγόταν από το χωριό Φύλλο Καρδίτσας, υπήρξε μαχητής του ΔΣΕ και υπηρέτησε στο Ιππικό του Γαζή. Ο Νίκος Ευθυμίου, μαχητής του ΔΣΕ, έπεσε ηρωικά μαχόμενος στις επιχειρήσεις στο Βίτσι, το 1949.

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΤΟΥΡΛΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, με τη συμπλήρωση έξι μηνών από το θάνατό του, ο γιος του Νίκος προσφέρει στη ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ 500 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
***

φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας και αξέχαστου ΝΙΚΟΥ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πειραϊκής.

Η γυναίκα του Αννα, τα παιδιά του, τα εγγόνια του

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου και φίλου ΝΙΚΟΥ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση στην ΚΟΒ Πειραϊκής.

Δήμητρα Πέτρουλα

***

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΟΥΝΟΤΡΥΠΙΔΗ από την Ποντοκώμη Κοζάνης που πέθανε στις 8.12.2006, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 60 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης.

Ο κουνιάδος του Νικόλαος Θεοδωρίδης, οι ανιψιές του Κούλα και Μαίρη

***

φωτ.

Στις 10.12.06, «έφυγε» για πάντα από κοντά μας, σε ηλικία 90 χρόνων, ο πολεμιστής του αλβανικού μετώπου και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, λοχαγός του ΔΣΕ, σύμβολο των εθνικοαπελευθερωτικών και επαναστατικών αγώνων του λαού μας. Αφοσιωμένος κομμουνιστής, ο αείμνηστος ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗΣ από τη Λουτροπηγή (Σμόκοβο) Καρδίτσας.

Στη μνήμη του, τα πέντε αδέρφια του Νίκου Κατσή, Πέτρος, Μήτσος, Γιώργος, Βούλα, Ελένη και οι συμπολεμιστές του Τσίρης Λάμπρος, Κελέσης Δημήτρης, Κομπογιάννης Ηλίας προσφέρουν στον «Ρ» 100 ευρώ.

***

Στη μνήμη της αδελφής μου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΟΤΗΡΙΑΔΗ, που έμεινε έως το τέλος της ζωής της πιστή στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε 150 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Υμηττού.

Ο αδελφός της Γιώργος Ποτηριάδης, τα παιδιά της Ιωάννα και Σοφία

***

Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΟ Χολαργού του ΚΚΕ και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ Χολαργού για τη συμπαράσταση και το αγκάλιασμα που μου έδειξαν στο θάνατο της γυναίκας μου ΜΑΡΙΑΣ. Προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Λάκης Ασκαρίδης

* * *

Φωτ.

Στις 14 Δεκέμβρη έκλεισαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μου συντρόφου ΛΑΜΠΡΟΥ ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εύδηλου Ικαρίας, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η γυναίκα του Δέσποινα

***

φωτ. 2

Στις 3.11.2006 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας πατέρας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΚΥΠΑΡΙΟΥ. Γεννήθηκε το 1927 στο χωριό Μεταξά Ν. Κοζάνης. Δεκαέξι χρόνων οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και εντάχθηκε, αργότερα, στις αντάρτικες ομάδες του ΕΛΑΣ. Μέλος του ΚΚΕ από το 1947. Κατατάχτηκε το 1946 στο ΔΣΕ ως σύνδεσμος αργότερα στη Σχολή Αξιωματικών του ΓΑ. Πολέμησε στα τμήματα Πιερίων, Γράμμο, Βίτσι. Τραυματίστηκε δύο φορές και έμεινε ανάπηρος.

Η αγαπημένη μας μάνα ΠΑΠΑΚΥΠΑΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, το γένος Τσαγάκη, «έφυγε» από κοντά μας το 1995. Γεννήθηκε στη Μ. Ασία και εγκαταστάθηκε, αρχικά, στο χωριό Δωροθέα Αριδαίας Ν. Πέλλας. Μέλος του ΚΚΕ από το 1941. Οργανώθηκε στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, αγωνίστρια από τις πρώτες της περιοχής. Το 1946 πιάστηκε και βασανίστηκε στις φυλακές. Εξορίστηκε σε Γυάρο - Ικαρία. Το 1948 εντάχτηκε στο ΔΣΕ στο Καϊμακτσαλάν, αργότερα στο Γράμμο, Βίτσι. Με τον ελιγμό από το Γράμμο πέρασε στην Αλβανία. Στην προσφυγιά, στην Τασκένδη γνωρίστηκαν, παντρεύτηκαν και απέκτησαν τη μονάκριβη κόρη τους Ελπίδα. Επαναπατρίστηκαν οικογενειακώς το 1982 και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα. Εμειναν πιστοί στο ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής τους.

Στη μνήμη τους και για τα 60χρονα του ΔΣΕ, η κόρη τους Ελπίδα, ο γαμπρός τους Διονύσης, η εγγονή τους Δανάη - Βασιλική προσφέρουν στο ΚΚΕ 60 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης.

***

φωτ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον πρόωρο θάνατο του κομμουνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΥΣΑΛΗ(18.12.2005). Ταγμένος στην υπόθεση της εργατικής τάξης, ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση τόσο στην «Πίτσος», όσο και αργότερα στο χώρο των δημοτικών υπαλλήλων. Η απουσία του παραμένει έντονη για τους πολλούς φίλους και συναδέλφους του.

Μάκης Λυμπεράτος
Μάκης Λυμπεράτος
Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 80 ευρώ, μέσω ΚΟ Κοκκινιάς και 35 ευρώ, μέσω ΚΟ Κορυδαλλού, οι σύντροφοι, φίλοι και κουμπάροι του Κώστας Μ., Φώτης και Αθανασία, Νίκος και Σύλβια, Παναγιώτης Χ., Δημήτρης Μ., Νατάσα και Κώστας, Σπύρος και Εφη.

***

Στις 5.1.2007 συμπληρώνονται 6 μήνες από το θάνατο της αγαπημένης μας κουνιάδας και θείας ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ - ΤΣΟΥΡΗ. Την περίοδο της Κατοχής και του Εμφύλιου στήριξε ολόθερμα τα αδέρφια της στην επιλογή τους «να διαλέξουν τα όπλα αντί τις αλυσίδες». Παρέμεινε σ' όλη της ζωή της πιστή οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της, στη μνήμη του αδερφού της ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ, αγωνιστή του αντιφασιστικού κινήματος Μ. Ανατολής, αντάρτη του Δημοκρατικού Στρατού Ικαρίας και κατοπινά, στελέχους του ΚΚΕ. Καθώς και στη μνήμη της κουμπάρας μας ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΟΥΡΑΛΗ -ΙΩΑΚΕΙΜ, που σε κάθε οικονομική εξόρμηση του Κόμματος δήλωνε έντονα «παρούσα», προσφέρουμε 150 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω των Αχτίδων Κοκκινιάς - Κορυδαλλού.

Γιαννούλα, Νίκος, Σύλβια Παπαγεωργάκη

***

Φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΕΤΛΗ, η σύζυγός του Χρυσούλα και η οικογένεια του γιου του Στέλιου Φετλή προσφέρουν 100 ευρώ στο Παράρτημα Νάουσας της ΠΕΑΕΑ, 100 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Νάουσας.

***

Επίσης, στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΕΤΛΗ, η κόρη του και ο γαμπρός του Γρηγόρης Γολικίδης προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Νάουσας, 200 ευρώ.


Χρήστος Μάντζιος
Χρήστος Μάντζιος

ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ

ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Θεσσαλός)
ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Θεσσαλός)

Νίκος ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ
Νίκος ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ (Μένιος)
ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ (Μένιος)

ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Κωτσάρας)
ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Κωτσάρας)

ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ.
ΚΑΛΑΣΟΥΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ.

ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΑΪΒΑΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΪΒΑΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ ΕΥΤΥΧΙΑ

ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΟΥΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

ΦΕΤΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΦΕΤΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΝΤΟΥΡΛΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΝΤΟΥΡΛΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΠΑΠΑΚΥΠΑΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΠΑΚΥΠΑΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΑΖΙΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΖΙΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ