Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Πρώτη συνάντηση ΕΤΑ - κυβέρνησης;

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Την πρώτη συνάντηση μετά την ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός τον περασμένο Μάρτη είχε η κυβέρνηση της Ισπανίας με τους Βάσκους αυτονομιστές της ΕΤΑ την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα δύο ισπανικών εφημερίδων, που εκτιμούν ότι η ΕΤΑ θα διατηρήσει την κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλφρέντο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα δημοσιεύματα. Δήλωσε όμως σε συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει την υπόσχεσή της να ενημερώσει πρώτα τα κόμματα για οποιεσδήποτε εξελίξεις στην ειρηνευτική διαδικασία.

Σύμφωνα με τις δύο βασκικές εφημερίδες, την «El Correo» και την «Diario Vasco», Ισπανοί αξιωματούχοι συνάντησαν εκπροσώπους της ΕΤΑ σε μια ευρωπαϊκή χώρα, η οποία δεν κατονομάζεται.

Τα δημοσιεύματα αυτά έρχονται σε μια στιγμή που υπάρχουν φήμες πως η ΕΤΑ μπορεί να άρει την κατάπαυση του πυρός, επειδή θεωρεί πως η ισπανική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο δεν προχωρά στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Αρνάλντο Οτέγκι, ηγέτης του κόμματος «Ερι - Μπατασούνα», είχε δηλώσει πως η ειρηνευτική διαδικασία ήταν «μη-βιώσιμη», κάτι που θεωρήθηκε ως προειδοποίηση πως η ειρηνευτική διαδικασία διακινδυνεύει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ