Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Εζωσαν με κάμερες ξενοδοχείο της Αθήνας

Κύκλωμα οπτικοακουστικής παρακολούθησης με δεκάδες κάμερες και μικρόφωνα έχει εγκαταστήσει η εργοδοσία στο ξενοδοχείο «ROY» (Ρόι), στην Αθήνα. Το γεγονός καταγγέλλει, με επιστολή του προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, σημειώνοντας ότι η εργοδοσία έχει κύριο στόχο «την ασφυκτική παρακολούθηση των εργαζομένων, τον εκφοβισμό τους και την εντατικοποίηση της δουλιάς». Η επιστολή του σωματείου κοινοποιείται στη «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», στο υπουργείο Απασχόλησης και τα σωματεία των ξενοδοχείων της Αθήνας.

Οπως αναφέρεται στην επιστολή, έχει επιβεβαιωθεί πως σε κάθε κάμερα αντιστοιχεί και μικρόφωνο που συλλέγει ήχο. Οι τερματικές οθόνες από τις οποίες γίνεται η παρακολούθηση βρίσκονται στο γραφείο παραπλεύρως του ξενοδοχείου και στην οικία της ιδιοκτήτριας.

«Θεωρούμε - καταγγέλλει το σωματείο - ότι όλα τα παραπάνω είναι παράνομα και προσβάλλουν την ιδιωτική ζωή, την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα των πελατών του ξενοδοχείου». Και συνεχίζει: «Πέρα από την αντισυνταγματική παρακολούθηση, η επιδιωκόμενη τρομοκράτηση του εργάτη και κάθε εργαζόμενου δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους, ιδιαίτερα σε μια εποχή που βλέπουμε τα δικαιώματα που κατακτήσαμε με αιματηρούς αγώνες να καταπατούνται ασύδοτα και την προστασία των εργαζομένων να αποδυναμώνεται όλο και περισσότερο, με ευθύνη της πολιτείας και των ελεγκτικών της μηχανισμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ