Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ηρεμία μετά τις πολυήμερες συγκρούσεις

ΡΑΜΑΛΑ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-

Ηρεμία επικρατούσε, χτες, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς μεγάλος αριθμός ενόπλων έχει αποσυρθεί από τους δρόμους και οι κάτοικοι άρχισαν να ξεμυτίζουν από τα σπίτια τους, μετά από αρκετά 24ωρα χάους και ενδοπαλαιστινιακών σφοδρών συγκρούσεων. Ενδεικτικό, πάντως, της οργής των πολιτών για τη διαμορφωθείσα κατάσταση είναι το γεγονός ότι, σε αντίθεση με όλες τις περιπτώσεις ισραηλινών επιχειρήσεων, αυτή τη φορά ανταποκρίθηκαν ελάχιστα στις εκκλήσεις για αίμα που απηύθυναν τα νοσοκομεία που νοσήλευαν μαχητές της «Φατάχ» και της «Χαμάς».

Κατά τα άλλα, 8 αυτοσχέδιες ρουκέτες «Κασάμ» εκτοξεύτηκαν κατά του νότιου Ισραήλ, προκαλώντας ζημιές στην πόλη Σντερότ, αλλά όχι τραυματισμούς. Από τις 26 Νοέμβρη, οπότε τέθηκε σε ισχύ άλλη μια ισραηλινο-παλαιστινιακή εκεχειρία, έχουν εκτοξευτεί 40 ρουκέτες, σε απάντηση των συνεχιζόμενων, και συχνά αιματηρών, επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Οχθη. Χτες, την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση «Τζιχάντ». Μία από τις ρουκέτες προσγειώθηκε στη βόρεια Γάζα, τραυματίζοντας ένα 2χρονο αγοράκι.

Ο Πρόεδρος Αμπάς, από την άλλη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά από συνάντηση στη Ραμάλα με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, τόνισε ότι ελπίζει να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό «πριν το τέλος του έτους». Προς το παρόν, πάντως, την επόμενη βδομάδα θα μεταβεί στο Αμμάν, μετά από σχετική πρόταση του Ιορδανού βασιλιά. Αρχικώς, τουλάχιστον, είχε προσκληθεί και η «Χαμάς», προκειμένου να γίνει διάλογος για την αποκλιμάκωση της ενδοπαλαιστινιακής έντασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ