Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΑΡΤΟΥΜ.- Ο στρατός του Σουδάν ανακοίνωσε χθες ότι άνδρες του σκότωσαν τουλάχιστον 200 αντάρτες και υπέστησαν τέσσερις απώλειες, όταν δέχτηκαν επίθεση από αντάρτες στο Νταρφούρ, την οποία υποστήριξε ότι απώθησαν.

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.- Τουλάχιστον δύο άνθρωποι βρήκαν το θάνατο, 50.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και σημειώθηκαν εκτεταμένα προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και τις βασικές υπηρεσίες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες στις επαρχίες Τζοχόρ, Μάλακα, Νεγκέρι Σεμπιλάν και Παχάνγκ της Μαλαισίας.

ΜΑΝΙΛΑ.- Ο 46χρονος Αντρες Ακόστα έγινε ο 12ος δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε στις Φιλιππίνες φέτος από αγνώστους. Το θύμα εργαζόταν για το ραδιοφωνικό σταθμό DZJC στην πόλη Μπάτακ της επαρχία Ιλόκος Νόρτε, 390 χλμ. βόρεια της Μανίλας. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεχόταν απειλές κατά της ζωής του λόγω των ερευνών του για υποθέσεις διαφθοράς.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Δύο βομβιστικές επιθέσεις, μία στο Τσάτισγκαρ, που αποδόθηκε σε μαοϊκούς αντάρτες, και μία στο Ασαμ, που αποδόθηκε σε αυτονομιστές, κόστισαν τη ζωή 4 και τον τραυματισμό 10 ανθρώπων, αντίστοιχα.

ΛΙΜΠΡΕΒΙΛ.- Ο Πρόεδρος Ομαρ Μπόνγκο και το Δημοκρατικό Κόμμα της Γκαμπόν απέσπασαν «καθαρή» πλειοψηφία στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, κερδίζοντας 74 από τις 120 έδρες της Εθνοσυνέλευσης. Ο Μπόνγκο, που κυβερνά τη χώρα από το 1967, κατηγορείται από την αντιπολίτευση για την εξαθλίωση και τη φτώχεια του λαού, παρά τον πετρελαϊκό πλούτο της χώρας.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΠΕΚΙΝΟ.- Μνημόνιο για την εκμετάλλευση ενός γιγαντιαίου πεδίου φυσικού αερίου, ύψους 16 δισ. δολαρίων, συνήψαν η εταιρεία της Κίνας CNOOC και η κυβέρνηση του Ιράν, μετέδωσε χθες το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.- Το αντικομμουνιστικό «κυνήγι μαγισσών» συνεχίζεται στη Ρουμανία, όπου ο Πρόεδρος Τράιαν Μπασέσκου ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καθιερωθεί «μέρα εθνικής μνήμης στα θύματα του κομμουνισμού», τη δημιουργία «μουσείου της δικτατορίας» και προγράμματα για το ...ξαναγράψιμο της Ιστορίας. Η προπαγάνδα συνεχίζεται, όπως τότε με την απάτη των ...χιλιάδων θυμάτων της Τιμισοάρα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Η πολύ πυκνή ομίχλη, που επικρατεί στη βρετανική πρωτεύουσα, είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Heathrow.

ΠΑΡΙΣΙ.- Η Εθνική Γραμματέας Μαρί Ζορζ Μπουφέ θα είναι η υποψήφια του ΚΚ Γαλλίας στις προεδρικές εκλογές της άνοιξης. Την Τετάρτη, τα μέλη του κόμματος κλήθηκαν να ψηφίσουν, αν επιλέγουν η Μπουφέ να είναι υποψήφια ή αν επιθυμούν να αποσύρει την υποψηφιότητά της και να επιλεγεί κοινός υποψήφιος με άλλα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και όχι μόνο. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το 81% των μελών επέλεξαν την ξεχωριστή υποψηφιότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ