Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... εναλλακτικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΩΣΤΕ ΕΧΕΙ και ...σενάρια το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Ενωση η κυβέρνηση. Το ένα είναι «αισιόδοξο» και το άλλο «απαισιόδοξο». Προφανώς, για να είσαι υπουργός Οικονομίας στις μέρες μας, εκτός από άγρια εισπρακτική προδιάθεση, πρέπει να έχεις και ...πολλή φαντασία.

Το ένα σενάριο, λοιπόν, λέει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης την ερχόμενη τριετία θα ξεπεράσουν το 4% και εμείς θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε όλο και περισσότερους φόρους και να παίρνουμε μισθούς όλο και μεγαλύτερης ντροπής.

Το άλλο σενάριο λέει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης την ερχόμενη τριετία δε θα ξεπεράσουν το 4% και εμείς θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ακόμη μεγαλύτερους φόρους και να παίρνουμε μισθούς εξίσου μεγάλης ντροπής.

Κουίζ: Ποιο είναι το «αισιόδοξο» και ποιο το «απαισιόδοξο» σενάριο;

Κι όμως, γι' αυτό το Πρόγραμμα Σταθερότητας, η Βάσω Παπανδρέου εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ βρήκε να πει ότι «δεν έχει στόχους» και «δεν έχει πρόγραμμα». Είναι ίσως το μόνο που έχει σε ...μεγάλες δόσεις. Οχι μόνο συμπεριλαμβάνει το στόχο της ...εξόντωσής μας, αλλά έχει και εναλλακτικά προγράμματα για να τον πετύχει.

ΠΩΣ ΠΑΕΙ Η «χριστουγεννιάτικη αγορά» σήμερα, κ. Πολύδωρα; Ρωτάμε, επειδή δεν έγινε καμιά μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας και σκεφθήκαμε πως ίσως το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει κάποια στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι αυξήθηκε ο τζίρος των καταστημάτων.

Εκτός αν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του αυτόν τον καιρό. Οπως, για παράδειγμα, να σκέπτεται και να αναλύει τα όσα είπε για την υπόθεσή του ο πρωθυπουργός, στην προχτεσινή ομιλία του για τον προϋπολογισμό. Δηλαδή ...ούτε λέξη.

ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΕΣ τις μέρες για ...εξαγορές νοσοκομείων. Ισως για να θυμόμαστε ότι πλέον υπάρχει και ενισχύεται το είδος που λέγεται «αγορά υγείας». Αυτό το είδος, για το οποίο οι αρρώστιες μας είναι πηγή κέρδους...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ