Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ - ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΥΜΠΟΥ
Οι Βρετανοί ενεργούν για να λειτουργήσει

Αποστομωτική δήλωση του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών

«Οποιος προωθήσει λειτουργία του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου (Ερτζιάν) στα κατεχόμενα συμβάλλει με πρακτικό τρόπο στην οριστική διχοτόμηση της Κύπρου», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας, τονίζοντας ότι «θα πρέπει όσοι κάνουν τέτοιες σκέψεις να προβληματιστούν σοβαρά για τις επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια κίνηση, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για τις διμερείς τους σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία».

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος σχολίαζε πληροφορίες ότι στελέχη της βρετανικής πολιτικής αεροπορίας καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξει στη διεθνή αεροπλοΐα το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου, τόσο ως αεροδρόμιο όσο και ως κέντρο ελέγχου πτήσεων, είπε πως «έγιναν κάποιες κινήσεις από πλευράς υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας προς ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και διεθνείς οργανισμούς για συλλογή πληροφοριών γύρω από το ζήτημα».

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δε θα υπάρξει οποιαδήποτε, επίσημη κυβερνητική προσπάθεια από πλευράς της Μεγάλης Βρετανίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας για να νομιμοποιηθεί η λειτουργία ενός παράνομου αεροδρομίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ