Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κι άλλο δάνειο σε βάρος των εργαζομένων

Ανακοίνωση - καταγγελία από τη «Δημοτική Συνεργασία» Λάρισας

Με νέα οικονομικά βάρη φορτώνει τους δημότες η δημοτική αρχή Λάρισας, που επανεκλέχτηκε με τη στήριξη της ΝΔ, παίρνοντας δάνειο ύψους 3.800.000 ευρώ, για την αγορά οικοπέδου, όπου θα ανεγερθεί νέο κτίριο του δημαρχείου, και για τη μερική χρηματοδότηση της απαλλοτρίωσης στην παραποτάμια περιοχή. Η σύναψη του δανείου έρχεται λίγες μέρες μετά την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση των τελών κατά 8,17%.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωση - καταγγελία της η «Δημοτική Συνεργασία» Λάρισας, «δυστυχώς, μέσα σε διάστημα δύο μηνών από τις εκλογές, επιβεβαιωνόμαστε για δεύτερη φορά - η πρώτη αφορούσε στο Ενιαίο Ανταποδοτικό Τέλος - όταν λέγαμε πως την επομένη των εκλογών με δημάρχους όπως ο κ. Τζανακούλης, γνήσιος εκφραστής της πολιτικής της ανταποδοτικότητας, της φορομπηχτικής πολιτικής, της λογικής του "πλήρωνε για να έχεις", νέα βάρη θα πέσουν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και πως η ψήφος θα χρησιμοποιηθεί ως έγκριση της ασκούμενης πολιτικής στο δήμο μας και της περαιτέρω συνέχισής της σε βάρος του λαού της πόλης». Υπενθυμίζει, επίσης, ότι «η "Δημοτική Συνεργασία", στην προ διετίας συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε αντιταχθεί στην προοπτική αυτή, όχι μόνο λόγω της οικονομικής επιβάρυνσης (αγορά και ανέγερση), αλλά και διότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα η ανέγερση δημαρχιακού μεγάρου». Οσον αφορά στην απαλλοτρίωση της παραποτάμιας περιοχής καταγγέλλει ότι «η δημοτική αρχή φέρει ακέραια την ευθύνη διότι δε μερίμνησε έγκαιρα ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα ποσά από την πολιτεία».

Και καταλήγοντας καλεί το λαό της πόλης, τους φορείς, ν' αντιταχθούν έμπρακτα στη νέα ζημιογόνο απόφαση της δημοτικής αρχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ