Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟ «ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ»
Ερχεται νέα αντιλαϊκή λαίλαπα το 2007

Με αμείωτη ένταση θα συνεχιστεί και το 2007 η ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση, μέσω της υλοποίησης «παλαιών» και νέων αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που πλήττουν καίρια τα δικαιώματα των εργαζομένων και ενισχύουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ο Κ. Καραμανλής σε άρθρο του στο περιοδικό «Εκόνομιστ» δεν αφήνει περιθώρια για ψευδαισθήσεις για την επερχόμενη αντιλαϊκή λαίλαπα, παρόλο που επιχειρεί, ανεπιτυχώς, να πείσει ότι η αντιδραστική πολιτική του είναι απαίτηση της κοινωνίας! Πλούσιο το πρόγραμμα (αντιλαϊκής) δράσης της κυβέρνησης την καινούρια χρονιά: Αντιδραστικές αλλαγές στην παιδεία, προετοιμασία εδάφους για τις «μεγάλες» ανατροπές στο ασφαλιστικό, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις (και) στις πρώην ΔΕΚΟ, νέες ιδιωτικοποιήσεις με προτεραιότητα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, απελευθέρωση αγορών (ενέργειας), εκχώρηση δασών, ακτών, λιμανιών στο μεγάλο κεφάλαιο κ.ο.κ.

«Το 2007 συνεχίζουμε αταλάντευτα στην ίδια ρότα, ολοκληρώνοντας σημαντικές μεταρρυθμίσεις και προετοιμάζοντας πολλές άλλες», προειδοποιεί ο πρωθυπουργός και συμπληρώνει: «Το 2007 είναι χρονιά ενίσχυσης της δυναμικής που οδηγεί στην εξυγίανση της οικονομίας, στη δυναμική και διατηρήσιμη ανάπτυξη, στην αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους, στην εκπλήρωση των δεσμεύσεών μας».

Ο πρωθυπουργός, μπερδεύοντας σκόπιμα τον ΣΕΒ και τους άλλους «κοινωνικούς εταίρους» με τα λαϊκά στρώματα, ισχυρίζεται ότι «οι πολίτες αξιώνουν αλλαγές, στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις», ενώ αφήνει να αιωρείται το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες αποφεύγοντας μια κατηγορηματική θέση. Πάντως είναι ξεκάθαρο ότι οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και πριν και μετά τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Ιδού η «ατζέντα» των αντιδραστικών αλλαγών, όπως την περιγράφει ο πρωθυπουργός στο συγκεκριμένο περιοδικό τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές:

- «Η πλήρης ενεργοποίηση του νέου θεσμικού πλαισίου για τις ΔΕΚΟ», πράγμα που σημαίνει γενίκευση της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων στα πρότυπα του ΟΤΕ. «Η προώθηση νέων αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα με προτεραιότητα στον ΟΤΕ και στον τραπεζικό τομέα» (σ.σ. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Αγροτική Τράπεζα κ.ά.).

- «Η κατάρτιση ολοκληρωμένου χάρτη για τις χρήσεις γης, με Εθνικό Χωροταξικό και πέντε ειδικά χωροταξικά σχέδια» (όλα για το κεφάλαιο).

- «Η προώθηση μεγάλων έργων υποδομής στην ελληνική περιφέρεια», εννοείται με χρήματα του ελληνικού λαού που θα πληρώνει και πριν και μετά τα «αυτοχρηματοδοτούμενα» έργα.

- «Η συνέχιση της νέας ενεργειακής στρατηγικής, που εντάσσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη» (σ.σ. ως «πελάτες» των πολυεθνικών κολοσσών πετρελαίου).

- «Η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων» και «η αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δικαίου, ώστε εκείνοι που, χωρίς δόλο, έχασαν την πρώτη, να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία» (σ.σ. να έχουν δηλαδή οι μεγαλοκαρχαρίες και δεύτερη ευκαιρία στην αρπαχτή...).

Επίσης, «με ορίζοντα τις εκλογές του 2008, αλλά και μετά απ' αυτές», η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για: «Τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης». «Τη διαμόρφωση ενός συγκροτημένου πλαισίου ρυθμίσεων για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος». Παρ' όλα αυτά ισχυρίζεται ότι «οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι για τους λίγους, αλλά αφορούν ολόκληρη την κοινωνία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κι άλλο αντιδραστικό μόρφωμα στο αστικό πολιτικό σκηνικό (2010-11-23 00:00:00.0)
Αξιώνουν γην και ύδωρ (2010-08-27 00:00:00.0)
Πιο γρήγορα η αντιλαϊκή επίθεση (2007-09-15 00:00:00.0)
Η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται! (2006-12-22 00:00:00.0)
Χρονιά αντιλαϊκής επίθεσης και το 2007 (2006-12-08 00:00:00.0)
Θα ενταθεί η ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση (2006-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ