Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Αισιόδοξο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα αντίστασης και πάλης

Για τον καινούριο χρόνο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων απευθύνει στο λαό και τη νεολαία μας αισιόδοξο μήνυμα Αντίστασης και Πάλης.

Χαιρετίζει: Την εργατική τάξη, την πολιτική πρωτοπορία της - το ηρωικό ΚΚΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό της κίνημα - ΠΑΜΕ, όλους τους εργαζόμενους - τους ανθρώπους του μόχθου και της δουλιάς, τους ανέργους, τους μετανάστες. Που δοκιμάζονται σκληρά από το αδηφάγο κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο. Από την άρχουσα τάξη και τους υπηρέτες της. Και από τους Υπερατλαντικούς και Ευρωπαίους προστάτες της, που για τα κέρδη τους ανάβουν και τους πολέμους.

Χαιρετίζει: Το πλατύ μαζικό λαϊκό κίνημα, τις προοδευτικές, φιλειρηνικές, αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Που παλεύουν σε όλα τα μέτωπα, για ριζική αλλαγή της σημερινής «νεοταξικής» άθλιας κατάστασης. Και για μια καινούρια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Εύχεται στο 2007 να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, να αναπτυχθούν οι αγώνες και να στεφθούν με επιτυχίες.

Σ' αυτούς τους αγώνες εμείς: Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ, οι αξιωματικοί και οι απλοί μαχητές, οι ανάπηροι, οι πολιτικοί πρόσφυγες - επαναπατρισθέντες και μη, οι Μεσανατολίτες, οι φυλακισθέντες και εξόριστοι, οι Μακρονησιώτες, οι Εκπαιδευτικοί, άνδρες και γυναίκες που επιζήσαμε, αλλά και οι Απόγονοι και οι συγγενείς και φίλοι μας, με όλες μας τις δυνάμεις θα δίνουμε παντού και πάντα το «παρών»! Θα αναλώσουμε και την υπόλοιπη ζωή μας.

Μ' αυτή την ευκαιρία: Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους πατριώτες, ανεξαρτήτως φρονημάτων και στους κοινωνικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και άλλους μαζικούς φορείς και στις κοινοβουλευτικές ομάδες ορισμένων κομμάτων και σε προσωπικότητες, αλλά και σε μερικές εφημερίδες και κάποια ΜΜΕ. Που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συμπαραστάθηκαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας και υποστήριξαν τα αιτήματά μας. Ελπίζουμε και στο 2007 να έχουμε αμέριστη την πολύτιμη συμπαράστασή τους στους αγώνες μας.

Στην κυβέρνηση, αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση, σεβόμενοι το γιορταστικό κλίμα των ημερών, δε θα απευθυνθούμε επικριτικά. Μ' όλο που μας πνίγει το δίκιο μας. Οσο κι αν «βοά η αδικία» σε βάρος μας, που γράφουν τα συνθήματά μας. Ας μας επιτραπεί μονάχα να εκδηλώσουμε με μια λέξη την πίκρα μας και να εκφράσουμε με άλλη μια λέξη τη λύπη μας.

Γιατί: Και στο 2006, όπως και στα προηγούμενα χρόνια - ως κυβερνώντες, νυν και πρώην - μας συμπεριφέρθηκαν ανάρμοστα. Δεν έλυσαν κανένα πρόβλημά μας. Δεν ικανοποίησαν κανένα αίτημά μας. Παρόλο που το δίκιο μας αναγνωρίζεται. Παρόλο που οι λύσεις ήταν και είναι απολύτως λογικές και εφικτές. Ερωτάται: Ετσι έπρεπε να φερθεί η Πολιτεία και η Πολιτική Εξουσία σε μας, που δώσαμε τα πάντα - και το αίμα μας - θυσία για την πατρίδα, για το καλό του λαού και του τόπου μας; Και γιατί με την επίσημη αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου να μην υπάρξει αντίστοιχα και πλήρης ηθική και υλική αποκατάστασή μας και να αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες Β΄ κατηγορίας;

Τα προβλήματα και τα αιτήματά μας με σαφήνεια είναι διατυπωμένα στο Υπόμνημά μας από τον Ιούνη 2004 προς τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή και στην επιστολή μας προς το Προεδρείο της Βουλής. Είναι εν γνώσει και των κομμάτων της Βουλής. Εχουν δημοσιευτεί και στον Τύπο. Θα θελήσει η κυβέρνηση και η Βουλή στο νέο έτος να ασχοληθεί και να δώσει λύσεις; ΄Η θα τα αφήσει να τα λύσει οριστικά ο «Πανδαμάτωρ χρόνος»; Αφού έτσι κι αλλιώς - λίγα λίγα - τα «περήφανα γηρατειά» φεύγουν... Ιδού το ερώτημα!

Πάντως, ας το ξέρουν οι πάντες, δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε. Αυτό το υπογράφουμε! Καλή χρονιά!

Για το ΔΣ της ΠΟΑΟ

Ο Πρόεδρος

Γιώργης Μωραΐτης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ