Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Στην Ουάσιγκτον εντός των ημερών η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ, η χώρα της οποίας αναλαμβάνει από την 1η Γενάρη την προεδρία της ΕΕ και της G8. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας Τόμας Στεγκ, η Μέρκελ θα πραγματοποιήσει στις 4 Γενάρη σύντομη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον και θα έχει συνομιλίες στο Λευκό Οίκο με τον Τζορτζ Ου. Μπους, στο επίκεντρο των οποίων θα είναι η κατάσταση στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και το Ιράν, καθώς και η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Προβάδισμα στο Δημοκρατικό Κόμμα (DS) με 35% έναντι 22,7% του συνασπισμού του Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας (DSS) και της Νέας Σερβίας (NS) για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Γενάρη στη Σερβία, δίνει δημοσκόπηση που διενήργησε η εβδομαδιαία επιθεώρηση ΝΙΝ σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών PRAGMA. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα (SRS) με ποσοστό 16,6% και ακολουθούν: G17 Plus με 13,5%, συνασπισμός LDP-GSS-LSV-SDU με 3,7%, Σερβικό Κίνημα Ανανέωσης με 3,1%.

ΓΙΑΛΑ.-- Αγνωστοι, που οι αρχές θεωρούν ότι είναι μουσουλμάνοι αυτονομιστές, οι οποίοι μάχονται στις τέσσερις νοτιότερες επαρχίες της Ταϊλάνδης, σκότωσαν χτες δύο δασκάλους και πυρπόλησαν τις σορούς τους σε μικρή απόσταση από το σχολείο που εργάζονταν, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο την τοπική αστυνομία.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Δυνάμεις κατοχής του ΝΑΤΟ και αφγανικές δοσιλογικές δυνάμεις σκότωσαν χτες 10 «μαχητές των ταλιμπάν» σε μάχη στη νότια επαρχία Χοστ του Αφγανιστάν, μετέδωσε χτες το «Ασοσιέιτεντ Πρες», επικαλούμενο την αστυνομία. Στο μεταξύ, με ανακοινωθέν του για τη γιορτή του Εϊντ, αποσπάσματα του οποίου μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο μουλάς Μοχάμαντ Ομάρ, ο μισομυθικός ηγέτης των ταλιμπάν, διαβεβαίωσε ότι οι μαχητές του «δε θα παραδοθούν ποτέ».

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Ο πραξικοπηματίας στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ, επικαλούμενος και «πρόεδρος» του Πακιστάν, και ο Α/ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ στρατηγός Σούμεϊκερ είχαν χτες συζήτηση «για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, τη διμερή συνεργασία και την κατάσταση στο Αφγανιστάν», ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις δύο πλευρές.

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ/ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν χτες από την έκρηξη βόμβας στο υπό ινδικό έλεγχο τμήμα του Κασμίρ. Στο μεταξύ, μετά την ομολογία σεξουαλικής κακοποίησης και φόνων έξι παιδιών, η αστυνομία ανακάλυψε σάκους με τα οστά τεσσάρων παιδιών.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τέσσερις φερόμενοι ως ύποπτοι για το σχεδιασμό της γενοκτονίας των Τούτσι το 1994 στη Ρουάντα συνελήφθησαν στη Βρετανία, μετά από αίτημα των δικαστικών αρχών της αφρικανικής χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ