Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Νέα βάρη τα «δώρα» του 2007

Φτωχότερα θα είναι τα πλατιά λαϊκά στρώματα του γερμανικού πληθυσμού το 2007. Αυτό εξάγεται από υπολογισμούς του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου των Κέντρων Καταναλωτών, που ανακοινώθηκαν αυτή τη βδομάδα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι πολίτες θα έχουν το νέο έτος 23,65 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα στην τσέπη τους ή κάθε πολίτης 287 λιγότερα. Το παθητικό θα προέρχεται από την αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας από 1 Γενάρη κατά 3%, από 16% σε 19%, την αύξηση της εισφοράς για τις συντάξεις, την αύξηση της τιμής των φαρμάκων, τη μείωση κατά 50% του ελεύθερου αφορολόγητου πόσου των αποταμιευμένων καταθέσεων.

Ειδικά οι Βερολινέζοι θα συνεχίσουν να φέρνουν στην πλάτη τους ένας χρέος πάνω από 60 δισεκατομμύρια ευρώ του κρατιδίου τους, ενώ από τους τόκους για πιστώσεις 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα καταβάλουν 2,5 δισ. ευρώ ή 18.000 ο κάθε φορολογούμενος της πόλης.

Σε αυτά τα ποσά δε συμπεριλαμβάνονται τα αυξημένα έξοδα για τους νέους εξοπλισμούς ούτε για τη σχεδιαζόμενη αποστολή των αεροπορικών δυνάμεων στο μέτωπο του Νότιου Αφγανιστάν.


Θ.Β


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ