Τετάρτη 3 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Απολύσεις και τρομοκρατία στη «Ραπτέξ»

Τέσσερις εργαζόμενες απολύθηκαν στην επιχείρηση ετοίμου ενδύματος «Ραπτέξ», που εδρεύει στη Λάρισα, τους τελευταίους δύο μήνες. Εντονα ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον και οι άλλες εργαζόμενες του εργοστασίου, που απειλούνται με απόλυση για να μη σηκώνουν κεφάλι και διαμαρτύρονται για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος Λάρισας, «οι απολύσεις γίνονται με επιλεκτικό τρόπο, αφού επιλέγονται εργαζόμενες οι οποίες έχουν συνδικαλιστική δραστηριότητα και διεκδικούν όλα όσα παράνομα και καταχρηστικά αφαιρεί η εργοδοσία από τους εργαζόμενους», προσθέτοντας ότι «η επιχείρηση "Ραπτέξ" παραβιάζει καθημερινά τη νομοθεσία, αφού δεν απασχολεί τις εργαζόμενες σε καθημερινή βάση, αλλά όσες μέρες τη βδομάδα θέλουν οι εργοδότες, καταργώντας το πενθήμερο, οκτάωρο».

Το Συνδικάτο ζητάει την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας για την ανάκληση των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων, «γιατί θεωρούμε ότι οι απολύσεις είναι εκδικητικές με στόχο να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους, να μη διεκδικούν όσα δικαιούνται». Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο συνδικάτο και να παλέψουν για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλιά, καθώς επίσης και των άλλων δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ