Πέμπτη 4 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Θεϊκή» καρδιά

Ο Ελία Σουλεϊμάν σκηνοθετεί την ταινία «Θεϊκή παρέμβαση»
Ο Ελία Σουλεϊμάν σκηνοθετεί την ταινία «Θεϊκή παρέμβαση»
Τη βραβευμένη σάτιρα «Θεϊκή παρέμβαση», σε σκηνοθεσία Ελία Σουλεϊμάν, θα μεταδώσει απόψε στις 00.20 η ΕΤ-1.

Στη Ναζαρέτ, κάτω από την επιφανειακή καθημερινή ρουτίνα η πόλη βράζει. Κάτω από έναν λαμπερό μεσογειακό ήλιο, ένας Αγιος Βασίλης τρέχει σ' έναν λόφο, διωκόμενος από ομάδα νεαρών και παιδιών ώσπου τον μαχαιρώνουν. Σε άλλη σκηνή της ταινίας κάποιος πετάει σκουπίδια στην αυλή της γειτόνισσας, κάποιοι άλλοι τσακώνονται κ.ά. Στη συνέχεια ένας άνθρωπος προσπαθεί να σώσει την επιχείρησή του που καταρρέει, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να αυτοκαταστραφεί. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο πατέρας του Ελία Σουλεϊμάν. Ταυτόχρονα ένας Παλαιστίνιος που ζει στην Ιερουσαλήμ ερωτεύεται μια Παλαιστίνια, που ζει στη Ραμάλα. Ο άνδρας είναι ο Ελία Σουλεϊμάν, που προσπαθεί να διατηρήσει στη ζωή τον άρρωστο πατέρα του, όσο και τη σχέση του με τη γυναίκα...

Η «Θεϊκή παρέμβαση» του Ελία Σουλεϊμάν είναι χωρισμένη στην ουσία σε δύο ιστορίες. Από τη μία η σχέση του ήρωα με τον πατέρα του και από την άλλη η ερωτική ιστορία με την Παλαιστίνια από τη Ραμάλα. Πρόκειται στην ουσία για μια πρωτότυπη ταινία, έντονα αυτοβιογραφική, με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον σκηνοθέτη, που κρύβει την οργή του κάτω από το απλανές βλέμμα και το ανέκφραστο πρόσωπό του. Συνάμα ο Ελία Σουλεϊμάν σκηνοθετεί την ταινία με φοβερό χιούμορ και θάρρος. Η ταινία διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Καννών 2002 με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής και το Βραβείο της Διεθνούς Κριτικής. Με τους: Ελία Σουλεϊμάν, Μανάλ Κάντερ, Νάγιεφ Φάχουμ Ντάχερ, Εμά Μπολτανσκί και Ζορζ Ιμπραχίμ.

«Μέρες κεραυνού». Δραματική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ.

Ο Κόουλ Τρικλ, νεαρός φιλόδοξος ραλίστας, «εισβάλλει» με αυτοπεποίθηση αλλά και αλαζονεία στον κόσμο των αγώνων αυτοκινήτων Nascar. Σύντομα όμως ο οξύθυμος χαρακτήρας του τον φέρνει αντιμέτωπο όχι μόνο με τους ανταγωνιστές του αλλά και με τα μέλη της ίδιας της ομάδας του... Με τους Τομ Κρουζ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Νικόλ Κίντμαν, Ράντι Κουέιντ, Μάικλ Ρούκερ. (STAR, 23.45)

«Η φωνή της καρδιάς». Κοινωνική ταινία σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λα Γκράβενιζ.

Η Τζούντιθ είναι μια γυναίκα εγκαταλειμμένη από τον σύζυγό της, που ζει στην απόλυτη μοναξιά, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται στη ζωή της ο Πατ, μηχανικός των ασανσέρ στο κτίριο που κατοικεί. Οι δύο ξένοι γίνονται φίλοι και με τον καιρό αποκαλύπτουν ο ένας στον άλλον μυστικά, όνειρα, φιλοδοξίες. Θα μπορέσουν, όμως, ν' αποκαλύψουν την επιθυμία που έχουν ο ένας για τον άλλον; Παίζουν: Χόλι Χάντερ, Ντάνι Ντε Βίτο, Κουίν Λατίφα, Μάρτιν Ντόνοβαν (ALPHA, 01.15)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ