Σάββατο 6 Γενάρη 2007 - Κυριακή 7 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Λάζαρος Παπαλαζαρίδης
Λάζαρος Παπαλαζαρίδης
Φωτ.

Στις 30 του περασμένου Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας - αλλά πάντα αισθανόμαστε την παρουσία του δίπλα μας - ο αγαπημένος μας σύντροφος, πατέρας και παππούς ΤΑΚΗΣ ΜΑΜΑΤΣΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στην ακριβή μνήμη του, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Περισσού, 300 ευρώ.

Η συντρόφισσά του Φρόσω Μαμάτση

***

Στη μνήμη της ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ, προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 1.000 ευρώ.

Τα παιδιά της

* * *

Η Καίτη Μπίκα πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Γαβαλούς Μακρυνείας, 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ. 2

Ο ΒΕΝΕΤΣΑΝΗΣ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος πέθανε πριν από 4 χρόνια, στη ζωή του αγωνίστηκε για να δει ο λαός καλύτερες μέρες. Τους αγώνες του αυτούς τους «πλήρωσε» ακριβά με πολύχρονες φυλακίσεις και εξορίες στο Μακρονήσι, στα Γιούρα, στον Αϊ - Στράτη και αλλού.

Ο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ βασανίστηκε άγρια στα κρατητήρια της Ασφάλειας, καταδικάστηκε σε θάνατο με απόφαση έκτακτου Στρατοδικείου και εκτελέστηκε τον Ιούνη του 1948.

Στη μνήμη των συντρόφων μου λαϊκών αγωνιστών Βενετσάνη Βενετσανόπουλου και Ορέστη Μακρίδη προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης-Σαφράμπολης Περισσού.

Γιώργος Σαββίδης
Γιώργος Σαββίδης
Η συντρόφισσά τους Δέσποινα Βενετσανοπούλου και η ανιψιά του Ορέστη Μακρίδη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΜΗΤΣΟΥ ΚΩΤΟΥΖΑ, στελέχους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πασά Κιόσκι Βέροιας.

Φρόσω Κωτούζα

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Μεγάρων 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Βασιλική Μενιδιάτη

* * *

Φωτ.

Στις 26 του περασμένου Δεκέμβρη έκλεισαν 3 μήνες από τότε που σταμάτησε να χτυπάει η καρδιά της ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΣ ΗΛΚΟΥ.

Στη μνήμη της ο σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια της προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

* * *

Φωτ.

Η αγαπημένη μας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΟΛΚΙΔΗ, η οποία μας «άφησε» πρόωρα στις 4 Δεκέμβρη 2006, γεννήθηκε στο Καβαλάρι Λαγκαδά το 1928 από γονείς αγρότες με δημοκρατικά φρονήματα. ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή, στον Εμφύλιο ήταν μαχήτρια του ΔΣΕ. Εμεινε πιστή στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής της.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό της, προσφέρουμε στη μνήμη της για την οικονομική εξόρμηση, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.

Μανώλης Γεροντής
Μανώλης Γεροντής
Ο σύζυγος Αλέξανδρος Σολκίδης και τα παιδιά της

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαλανδρίου.

Η γυναίκα του Λούλα

Τα παιδιά του Κώστας και Πέπη

* * *

Στη μνήμη της αδελφής μου ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ ΜΠΕΛΑΗ, από το Πολύφυτο Κοζάνης, μαχήτριας του ΔΣΕ, η οποία σκοτώθηκε το 1948 στο Γράμμο και του κουνιάδου μου ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΣΟΛΑΚΗ, επίσης μαχητή του ΔΣΕ, από τη Μαυροπηγή Κοζάνης, ο οποίος σκοτώθηκε το 1949 στο Γράμμο, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας, 100 ευρώ.

Δημήτρης Τσολάκης

* * *

Φωτ.

Στις 17 Γενάρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου αδελφού μου ΦΑΝΗ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και Μακρονησιώτη.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Δάφνης, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Ο αδελφός του Τάσος

* * *

Φωτ.

Στις 5 Γενάρη συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τον άδικο «χαμό» του αγαπητού φίλου μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΥΜΑΡΙΔΗ, ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας σε ηλικία 30 χρόνων.

Αυτός που ψάχνεις για να βρεις/ ήρθε και χάθηκε νωρίς/ Δεν πρόφθασε να αγαπηθεί / μα μόνο να αγαπήσει/ έσβησε η ντόμπρα του ματιά/Δε θα ξαναγυρίσει.

Γιάννης Μπουρδάκος
Γιάννης Μπουρδάκος
Στη μνήμη του η Καλλιόπη, η Φωτεινή Δρανόβαλη και ο φίλος του Πέτρος Αναστασόπουλος προσφέρουν 150 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χωριστής Δράμας.

* * *

Φωτ. 2

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟΣ, στέλεχος του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 15 Μάρτη 1996, γεννήθηκε στη Σούρπη Αλμυρού το 1920. ΕΑΜίτης από το 1942, ήταν γραμματέας του εργατικού συνδικάτου Σούρπης. Το 1947 κατέφυγε στο ΔΣΕ και πολέμησε τους τρομοκράτες του Σούρλα και του Κουντούρη. Σε μάχη στο χωριό Φτελιό τραυματίστηκε βαριά και έχασε το ένα πόδι του. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία.

Το 1970 «έχασε» τη συντρόφισσά του ΛΟΥΙΖΑ και μεγάλωσε τις δύο κόρες του μόνος του.

Στη μνήμη του οι κόρες τους Μαρία και Δήμητρα, οι γαμπροί τους Παύλος και Γιώργος και τα εγγόνια τους προσφέρουν 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πατησίων-Ριζούπολης για τα 65χρονα του ΔΣΕ.

* * *

Στη μνήμη της ΘΕΟΔΩΡΑΣ και του ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗ από την Κιβωτό Γρεβενών και της ΡΟΔΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ από τα Αρματα Κόνιτσας και αντί για μνημόσυνο η οικογένεια Ιωάννη Γιαννακού, που ζει στο Αννόβερο, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Γερμανίας 100 ευρώ.

* * *

Φωτ. 2

Προς τιμή των 60 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ και στη μνήμη του πατέρα μας ΙΩΑΝΝΗ ΣΥΡΟΥ (Συρόγιαννου) από την Αράχωβα Βοιωτίας, αντιστασιακού και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος πέθανε το 1948 στο χωριό Κουκουβίτσα Φωκίδας. Και της μητέρας μας ΜΑΡΙΑΣ ΣΥΡΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτριας του ΔΣΕ η οποία πέθανε το 2004, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

Φώτης Μαντέλης
Φώτης Μαντέλης
Νίκος Σύρος - Λέλα Παναγάκου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας ΛΥΓΕΡΗΣ Ζιώγα-ΦΑΡΣΑΛΑ από το Μονόπυλο Καστοριάς, η οποία «έφυγε» πρόωρα στις 11 Ιούλη 2006, η οποία έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Οράντεα Ρουμανίας, ψηφοφόρου του ΚΚΕ και τακτικής αναγνώστριας του «Ριζοσπάστη» από το 1974, προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Ο σύζυγος Γιώργος

Οι κόρες της Χρυσούλα και Ελευθερία

Τα εγγόνια Αφροδίτη, Μαργαρίτα και Σταύρος

Η αδελφή της Ευφροσύνη

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΡΑΣΚΙΑ, μέλους του ΚΚΕ από τη μεταξική δικτατορία και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, η σύζυγός του Ελένη και οι κόρες του Αριστέα και Ειρήνη, προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπητής φίλης ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΙΑΝΝΟΥ η οποία πέθανε στις 9 Οκτώβρη 2006, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ.

Γιώργος Μπακοβασίλης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΦΩΤΗ ΜΑΝΤΕΛΗ, ο οποίος ως τον άδικο «χαμό» του αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ΚΚΕ και για την ονομαστική γιορτή του, προσφέρω 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Δαμουλιανάτων.

Η αδελφή του Χαραλαμπία Αλιβιζάτου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΛΑΖΙΚΟΥ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, λοχαγού του ΕΛΑΣ στην Κατοχή και αξιωματικού του ΔΣΕ, καθώς επίσης στη μνήμη της αδελφής μου ΜΑΡΙΤΣΑΣ, επίσης αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ.

Δέσποινα Παπαλαζαρίδου

* * *

Φωτ.

Στις 12 Γενάρη κλείνουν 21 χρόνια από τότε που «έχασα» το παιδί μου σε τροχαίο στο Κοξαρέ Κρήτης. Στις 21 Αυγούστου 1946 τρομοκράτες του Βουρλάκη κατακρεούργησαν τον γαμπρό μου ΑΝΤΡΕΑ ΜΟΥΤΟ. Το 1948 σκοτώθηκε στο Βίτσι η αδελφή μου ΙΟΥΛΙΑ ΤΣΙΡΗ, μαχήτρια του ΔΣΕ. Το 2005 «έχασα» τη γυναίκα μου ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΡΗ.

Μήτσος Κωτούζας
Μήτσος Κωτούζας
Στη σεβαστή μνήμη τους προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Λάμπρος Τσίρης, Ηλίας Τσίρης, Αικατερίνη Κατσή και τα εγγόνια

* * *

Στη μνήμη του κομμουνιστή πατέρα μας ΦΑΝΗ, ο οποίος σκοτώθηκε τον Δεκέμβρη του 1944 πολεμώντας και το αίμα του πότισε τη γη από όπου θα φυτρώσουν νέοι κομμουνιστές που θα αγωνιστούν για να επικρατήσει η ειρήνη και η δικαιοσύνη, προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά του Χρήστος και Γιάννης

Ο εγγονός του Φάνης

Τα δισέγγονα Ορέστης και Οδυσσέας

* * *

φωτ.

«Εφυγε» από κοντά μας στις αρχές Νοέμβρη 2006 η αγωνίστρια ΠΑΤΡΑ ΓΟΥΛΑΡΑ από τον Αγιο Παντελεήμονα Πιερίας. ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή και μαχήτρια του ΔΣΕ από το 1948, υπηρέτησε στην Πολιτοφυλακή στα χωριά της Θεσσαλίας.

Στη μνήμη της προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Πλαταμώνα, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Ο αδελφός της Μιχάλης Γουλάρας, ο οποίος ζει στη Βουδαπέστη.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης και του σοσιαλισμού ΦΑΙΔΩΝΑ ΚΡΑΝΙΑ, ο φίλος και συναγωνιστής του Νώντας Βελισσαρίδης προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Σφαγείων-Λόφου Σικελίας, 250 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

  • Επίσης στη μνήμη του αγωνιστή ΦΑΙΔΩΝΑ ΚΡΑΝΙΑ, η Ελένη, η Ευσεβία Κεφαλογιάννη και η Ευαγγελία Μουρτζίκου προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Σφαγείων-Λόφου Σικελίας, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Γιάννης Κασμερίδης
Γιάννης Κασμερίδης
* * *

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου θείου μου ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ο οποίος αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του για την ειρήνη και το σοσιαλισμό, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας για την οικονομική εξόρμηση 200 ευρώ.

Αντωνία Ταγματάρχου-Χαρατσίδου

* * *

Στις 3 Δεκέμβρη 2006 έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο αγαπημένος εξάδελφός μας ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΥΡΑΝΤΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μετάλλου Αθήνας, 100 ευρώ.

Ελσα - Μπάμπης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ προσφέρω στην ΚΟΒ Πολίχνης Θεσσαλονίκης, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης

Αννα Σαββίδου

* * *

Φωτ.

Πριν από ένα μήνα έφυγε από τη ζωή ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΑΝΙΔΗΣ, ο οποίος γεννήθηκε το 1921. Καταγόταν από τη Μικρά Ασία. Στην Κατοχή ήταν αντάρτης του 16ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Βερμίου.

Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε, διώχτηκε και κακοποιήθηκε. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ευδοκία προσφέρει 50 ευρώ στο Παράρτημα Ανατολικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν μέλος και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Την 1η Γενάρη 2007 συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΣΜΕΡΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ.

Βενετσάνης Βενετσανόπουλος
Βενετσάνης Βενετσανόπουλος
Στη μνήμη του προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 20 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καπνεργατών Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα του Ελένη

Τα παιδιά του Κώστας και Χριστίνα

* * *

Φωτ.

Στις 29 του περασμένου Νοέμβρη έκλεισαν 4 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑΣ Βασιλείου ΜΑΔΕΜΛΗ το γένος Διαμαντάκη, μέλους του ΚΚΕ. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην πόλη Μπουργκάς της Βουλγαρίας, όπου ήταν υπεύθυνη Γυναικών στο Σύλλογο των πολιτικών προσφύγων.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά της το 1982.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Τούμπας για την οικονομική εξόρμηση.

Ο σύζυγός της Βασίλης Μαδεμλής

Τα παιδιά και τα εγγόνια της

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας σύζυγος, μητέρα και αδελφή ΘΑΛΕΙΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της και αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε 400 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ηρωικού ΚΚΕ, το οποίο βαδίζει σταθερά στο δρόμο που χάραξαν οι ηγέτες των εργαζόμενων, Μαρξ, Ενγκελς, Λένιν, Στάλιν.

Ο σύζυγος Ηλίας

Οι κόρες της Αθηνά και Λίλα.

Ο κουνιάδος της Γιώργος Παναγουλόπουλος

* * *

Φωτ. 2

Στις 9 του περασμένου Μάη συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του αγαπημένου αδελφού μου ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΡΟΝΤΗ από το κράτος της Δεξιάς, σε παλλαϊκό συλλαλητήριο για τη λευτεριά της Κύπρου.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Στις 9 Γενάρη 2007 συμπληρώνονται επίσης 25 χρόνια από τον ξαφνικό θάνατο από ανακοπή της καρδιάς του δεύτερου αδελφού μου ΜΑΝΩΛΗ ΓΕΡΟΝΤΗ, πατριώτη και αγωνιστή με τις ιδέες και αξίες του ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους προσφέρω 300 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση για το δυνάμωμα του ΚΚΕ, του κόμματος της εργατικής τάξης, στο οποίο αγωνίστηκαν και τα δύο αδέλφια μου ως την τελευταία πνοή τους, για έναν κόσμο καλύτερο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η αδελφή τους Καίτη Γεροντή

***

φωτ.

Πέρασαν δυόμισι χρόνια από τις 12.7.2004 που έφυγε από τροχαίο ο παλαίμαχος αγωνιστής ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Μαχητής του ΔΣΕ, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του. Μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας προσφέρω στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση 100 ευρώ.

Η κόρη του Δαμιανίδου Κυριακή

***

φωτ.

Στις 30 Μάρτη συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον θάνατο του αγαπημένου μας συντρόφου, συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1943, εκπαιδευτικού και πρώην πολιτικού πρόσφυγα. Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω της ΚΟ Κέντρου Καλλιθέας.

Ζαχαριάδου Σ.

***

φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος σύζυγός μου και σύντροφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ. Γεννήθηκε στην Αλογονία Μεσσηνίας το 1929. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στην ιδεολογία του και το ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος 1.000 ευρώ για το ΚΚΕ και 1.000 ευρώ για την ΚΝΕ, μέσω ΚΟ Ηρακλείου Αττικής.

Η σύζυγός του

***

φωτ.

Στη μνήμη της αδελφής μου ΑΡΙΣΤΗΣ ΚΕΛΑΪΔΗΤΟΥ και της αδελφής μου ΝΙΝΑΣ ΒΑΣΙΜΠΟΣΗ-ΧΡΟΝΙΔΟΥ, προσφέρω 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κέντρου Καλλιθέας.

ΙΑΚΩΒΟΣ Ν. ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ
ΙΑΚΩΒΟΣ Ν. ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ
Η αδελφή τους Κατίνα Ζαχαράτου

***

φωτ.

Συμπληρώνονται 14 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή, μέλους του ΚΚΕ, Αντιστασιακού και Αξιωματικού του ΔΣΕ ΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ. Στη μνήμη του, για ενίσχυση του ΚΚΕ, προσφέρω 80 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νικηφορίδη Συκεών.

Η γυναίκα του Βαΐτσα και ο γιος του

***

Στη μνήμη του γιου μας και αδελφού μας ΑΝΕΣΤΗ ΣΤΟΛΤΙΔΗ που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον πρόωρο θάνατό του προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πολίχνης.

Η οικογένειά του

***

Φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΖΑΧΑΡΑΚΗ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΠΑΚΗ ΑΝΘΟΥΛΗ, οδοντιάτρου, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

Η γυναίκα του: Βούλα Ανθούλη

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα ΗΛΙΑ ΚΟΥΣΙΔΗ, συνταξιούχου ιατρού, προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ριζούπολης - Λαμπρινής.

Οι υιοί του: Ελευθέριος και Σπυρίδων Κουσίδης

***

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των μετέπειτα λαϊκών αγώνων, προσφέρω για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματός μας, 200 ευρώ μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

Κωνσταντίνος Θρασκιάς
Κωνσταντίνος Θρασκιάς
Φωτεινή Παπαγιάννη

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΡΜΙΡΑΚΗ, λοχαγού Πολιτικού Επιτρόπου Τάγματος της Σχολής Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣΕ που έπεσε ηρωικά στις μάχες του Γράμμου (περιοχή Κάντσικου - Γύφτισσας) και προς ενίσχυση της λαοσωτήριας προσπάθειας του ΚΚΕ προσφέρω τριακόσια (300) ευρώ και στη φετινή Οικονομική του Εξόρμηση με το κάλεσμά του προς τον αγωνιστή δημοκρατικό λαό μας.

Λευτέρης Τσιρμιράκης

από Βαρσοβία

***

Φωτ.

Πριν ένα χρόνο (05-01-2006) «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΑΝΙΚΑΣ του Αθανασίου και της Σταυρούλας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λυκούδι Ελασσόνας και εργάσθηκε στη ΔΕΗ επί τριάντα πέντε (35) χρόνια. Βαθύτατα ΑΝΘΡΩΠΟΣ, με περίσσια αγάπη και προσφορά προς τους φίλους και συνανθρώπους του, εργατικός, μαχητής και παλικάρι, δημοκράτης με πίστη στις κοινωνικές, ταξικές και ανθρώπινες αξίες. Η απουσία του από την οικογένειά του και τα αδέλφια του, δυσβάσταχτη. Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ και εκατό (100) ευρώ στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

Για την οικογένεια: ΜΠΑΛΑΝΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

***

Φωτ. 2

Στις 14 Μάη 2004 έφυγε από κοντά μας η ΕΠΟΝίτισσα και αξιαγάπητη θεία μας ΜΑΡΙΑ ΒΑΣ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ. Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1919 και ήταν το μικρότερο παιδί της οικογένειάς της. Με την έναρξη της Εθνικής Αντιστάσεως εντάχθηκε σ' αυτή με τα τέσσερα μεγαλύτερα αδέλφια της (Κώστας - Καπετάν Νικηταράς, Φώτης, Σωτήρης, Ηλίας). Για τη συμμετοχή της στην Αντίσταση το μεταβαρκιζιανό κράτος τη φυλάκισε αρχικά στην Καρδίτσα και εν συνεχεία την εξόρισε στη Ζάκυνθο. Μετά την αποφυλάκισή της εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και εντάχθηκε στην ΠΕΑΕΑ (Παράρτημα Πλ. Βάθης) και στην ΚΟΒ Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών του ΚΚΕ. Ηταν δραστήριο μέλος του Παραρτήματος και διακινούσε το περιοδικό της Ε.Α. Επίσης συμμετείχε σ' όλες τις εκδηλώσεις των ετεροδημοτών του ΚΚΕ Καρδίτσας. Στις 7 Δεκέμβρη του 2001 είχε την ατυχία να χάσει το μονάκριβό της γιο ΙΑΚΩΒΟ ΝΙΚ. ΚΑΝΑΚΑΡΗ. Στη μνήμη τους, ανίψια της προσφέρουν στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ.


ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ Κυριακή
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ Κυριακή

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΠΑΚΗΣ
ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΠΑΚΗΣ

Γιάννης Μενιδιάτης
Γιάννης Μενιδιάτης

Τάκης Μαμάτσης
Τάκης Μαμάτσης

Ιωάννης Σύρος
Ιωάννης Σύρος

Φάνης Βαγγελάτος
Φάνης Βαγγελάτος

Βαγγέλης Γεροντής
Βαγγέλης Γεροντής

Μαρία Σύρου
Μαρία Σύρου

Γιάννης Ζαχαριάδης
Γιάννης Ζαχαριάδης

ΤΣΙΡΜΙΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΙΡΜΙΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΑΠΌΣΤΟΛΟΣ
ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΑΠΌΣΤΟΛΟΣ

Ορέστης Μακρίδης
Ορέστης Μακρίδης

Χριστίνα Τσίρη
Χριστίνα Τσίρη

ΜΠΑΛΑΝΙΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΑΝΙΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ

Σταματούλα Ηλκου
Σταματούλα Ηλκου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ