Παρασκευή 5 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΒΛΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
Προχωράει ο «διάλογος» για τις νέες ανατροπές

Τη συμβολή των «κοινωνικών εταίρων» στην προώθηση της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης εξήρε ο Σάββας Τσιτουρίδης

Για «ενδεχόμενη ανάγκη εκσυγχρονισμού της εργατικής νομοθεσίας» έκανε λόγο χτες ο Σ. Τσιτουρίδης, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, επιβεβαιώνοντας ότι η συζήτηση για την αντιδραστική «Πράσινη Βίβλο», που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καλά κρατεί, προοιωνιζόμενος νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

Οπως αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας, στα πλαίσια της διαβούλευσης για την καλύτερη προσαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στις ανάγκες των πολυεθνικών, «έχουμε μια υποχρέωση ως χώρα μέχρι τις 31 του Μαρτίου να απαντήσουμε σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ενδεχόμενες ανάγκες αλλαγής της εργατικής νομοθεσίας στο νέο αιώνα. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία παρουσίασα στην τελευταία Επιτροπή Απασχόλησης, ζητώντας από τους κοινωνικούς εταίρους να απαντήσουν έως την 31 Ιανουαρίου αυτής της χρονιάς. Μετά τις απαντήσεις των κοινωνικών εταίρων θα ανοίξουμε περαιτέρω τη συζήτηση στη διάρκεια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου του 2007 ώστε να απαντήσει η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, διαβεβαιώνοντας ότι δε θα υπάρξει αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, είναι φανερό ότι η συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους προχωράει, στις πλάτες των εργαζόμενων, με στόχο να καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναμόρφωση της εργατικής νομοθεσίας σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι με τη συμβολή του «κοινωνικού εταιρισμού» τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση μπορούν σήμερα να καυχιούνται στο κεφάλαιο ότι «η εργατική νομοθεσία είναι προωθημένη στη χώρα μας. Εχουμε κάνει σημαντικά βήματα από το 2001 μέχρι και σήμερα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε χτες ο Σ. Τσιτουρίδης. Για να συμπληρώσει ότι «ο διάλογος αυτός είναι ανοιχτός σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης και ανοιχτός σε κάθε κράτος», ευχαριστώντας παράλληλα την πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ για την προσφορά της στο τραπέζι του «κοινωνικού διαλόγου»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ