Τετάρτη 10 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΚΕ
Ανησυχεί για τα «κουκιά»

Αντισυνταγματικό κρίνει η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου για το νέο τρόπο εκλογής των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συζητείται κατά πάσα πιθανότητα σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο υπόμνημά της προς την Ολομέλεια του ΣτΕ, η ΚΕΔΚΕ σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, ότι οι διατάξεις του ΠΔ συνιστούν επέμβαση με την οποία «μεταβάλλεται ο αριθμός των μελών του δημοτικού και κοινοτικού συμβουλίου που προέρχονται από την πλειοψηφία και μάλιστα κατά τρόπο υπέρμετρο όσον αφορά τους συνδυασμούς της πλειοψηφίας εις βάρος των λοιπών συνδυασμών που αποτελούν τις μειοψηφίες και μάλιστα σε περίοδο που είναι γνωστά τα εκλογικά αποτελέσματα».

Θυμίζουμε ότι τόσο το νέο ΠΔ της σημερινής κυβέρνησης όσο και το προηγούμενο του ΠΑΣΟΚ είναι «καλπονοθευτικά», καθώς δεν υπάρχει απλή αναλογική στην εκλογή των εκπροσώπων των δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων στις ΤΕΔΚ. Η «δήθεν» ανησυχία της ΚΕΔΚΕ για την παραπέρα, είναι η αλήθεια, αποδυνάμωση των μικρότερων παρατάξεων στα συλλογικά όργανα της ΤΑ, έχει να κάνει με το ποιο κόμμα (ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ) θα κερδίσει την ηγεσία της ΚΕΔΚΕ. Τη στάση αυτή των αιρετών του δικομματισμού επιβεβαιώνει και η άρνησή τους - σε πρόσφατη έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΚΕ - να δεχτούν την πρόταση της ΔΑΣ η εκπροσώπηση των παρατάξεων να γίνεται με απλή αναλογική και με βάση τα ποσοστά που έλαβαν την πρώτη Κυριακή των εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ