Πέμπτη 11 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αρχίζει το «σάρωμα» στις αναπηρικές συντάξεις

Πάνω από 130.000 δικαιούχοι στο αντιασφαλιστικό στόχαστρο της κυβέρνησης

Την επιχείρηση περικοπής αναπηρικών συντάξεων και εκ νέου ταλαιπωρίας δεκάδων χιλιάδων αναπήρων ξεκινά η κυβέρνηση. Το «σάρωμα» των αναπηρικών συντάξεων -όπως είχε χαρακτηρίσει την επιχείρηση ο ίδιος ο υπουργός Απασχόλησης τον προηγούμενο Σεπτέμβρη, όταν ανακοίνωσε το μέτρο- αρχίζει από πέντε νομούς της χώρας. Δύο που παρουσιάζουν μεγαλύτερο ποσοστό αναπηρικών συντάξεων σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές και σε άλλους τρεις νομούς που θα προκύψουν από κλήρωση η οποία θα γίνει σήμερα στα γραφεία της Διοίκησης του ΙΚΑ.

Το μέτρο αυτό, έρχεται ως επιστέγασμα των πολλών και επανειλημμένων επιθέσεων των κυβερνητικών στελεχών κατά του θεσμού των αναπηρικών συντάξεων. Επιθέσεις που μεταξύ άλλων έχουν σαν σκοπό την υπονόμευση του θεσμού, τη στιγμή μάλιστα που οι συντάξεις αυτές δίνονται με το σταγονόμετρο και με ελέγχους επί ελέγχων που ταλαιπωρούν χιλιάδες πραγματικούς ανάπηρους. Το «σάρωμα» της κυβέρνησης βάζει στο στόχαστρο 132.000 περίπου ανάπηρους συνταξιούχους, ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασής τους είναι το γεγονός ότι το ύψος της σύνταξής τους σήμερα είναι μόλις 440 ευρώ.

Με δεδομένη τη χτεσινή σχετική ανακοίνωση για έναρξη του ελέγχου στις αναπηρικές συντάξεις από το ΙΚΑ, ερωτηματικά προκαλεί η έκταση που πήρε -επίσης χτες- η υπόθεση σύλληψης γιατρού στην Πάτρα, που ήταν μέλος αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής του ΙΚΑ για τη χορήγηση αναπηρικών συντάξεων. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ο συλληφθείς είχε απαιτήσει από 55χρονο ασφαλισμένο στο ΙΚΑ το ποσό των 2.000 ευρώ προκειμένου να γνωματεύσει θετικά και να λάβει αναπηρική σύνταξη. Σε ανακοίνωσή του το ΙΚΑ ΕΤΑΜ ενημερώνει ότι προχώρησε άμεσα σε παύση άσκησης των καθηκόντων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ