Πέμπτη 11 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Εμπαιγμός για το ζήτημα των γεωργικών συμβούλων

Ανακοίνωση του Παγγεωτεχνικού Αγωνιστικού Μετώπου σχετικά με τις μεθοδεύσεις στις πλάτες χιλιάδων γεωτεχνικών

Ανακοίνωση - καταγγελία, για τις πολλαπλές επιδιώξεις των συνδικαλιστικών δυνάμεων που κυριαρχούν σήμερα στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, εξέδωσε το Παγγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με αφορμή, όπως αναφέρει, την «ιδιαίτερη σπουδή» που δείχνουν ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ - Συσπείρωση - Επανίδρυση για την ενεργοποίηση της διαδικασίας παροχής γεωργικών συμβουλών. Πρόκειται για μια λειτουργία που προβλέπεται στο βασικό κανονισμό της ΕΕ για την ενδιάμεση αναθεώρηση της καταστροφικής για την αγροτική οικονομία της χώρας Κοινή Αγροτική Πολιτική και τόσο πολύ έχει προβληθεί από την κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι παραπάνω δυνάμεις «προκάλεσαν στην αρχή την έκδοση απόφασης του ΥΠΑΑΤ, με την οποία το ΓΕΩΤΕΕ καθίσταται φορέας εκπαίδευσης και πιστοποίησης των γεωργικών συμβούλων και συνεργατών, που θα αποκτούν σχετική βεβαίωση και θα εγγράφονται σε σχετικό μητρώο του ΓΕΩΤΕΕ, αμφισβητώντας έτσι το πτυχίο των αντίστοιχων γεωτεχνικών κλάδων, αφού το γνωστικό τους αντικείμενο περιλαμβάνει θέματα γεωργικών συμβουλών. Ταυτόχρονα, η απόφαση προβλέπει ειδικές απαιτήσεις σε εξοπλισμό και υποδομές (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, λογισμικά εφαρμογών, κ.ά.) που με τις μετριότατες εκτιμήσεις ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ για κάθε υποψήφιο».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι αιτήσεις ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη, φτάνοντας τις 4.300, οι μισές από τις οποίες προέρχονταν από άνεργους γεωτεχνικούς, δείχνοντας έτσι τα επαγγελματικά αδιέξοδα του κλάδου. Ετσι, οι παραπάνω δυνάμεις προχώρησαν στην ακύρωση της πρώτης πολυέξοδης διαδικασίας και έτσι καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν νέα αίτηση για δεύτερη φορά.

Κλείνοντας, το Παγγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο επισημαίνει τις πολλαπλές επιδιώξεις των δυνάμεων που κυριαρχούν στο ΓΕΩΤΕΕ και μαζί των γνωστών γραφείων και εταιρειών των οποίων τα συμφέροντα εκπροσωπούνται πολλαπλώς στο Επιμελητήριο. Δηλαδή, να καρπωθούν το οικονομικό μέρος των γεωργικών συμβούλων, περίπου 15 εκ. ευρώ για 7 χρόνια, το πολύ - πολύ απασχολώντας κάποιους συναδέλφους με ανασφάλιστη εργασία, αμοιβή με το κομμάτι, συμβάσεις έργου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ