Πέμπτη 11 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να ανακληθεί η άδεια των καμερών

Εκδικάζεται αύριο στο ΣτΕ προσφυγή της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» για την απαγόρευση λειτουργίας των χαφιεδοκαμερών

Ενώ εντείνονται οι λαϊκοί αγώνες για τα ζητήματα της Παιδείας (άρθρο 16) και τα άλλα οξυμένα προβλήματα, εκδικάζεται στο ΣτΕ αύριο, Παρασκευή, 12 του Γενάρη, στις 9.30 π.μ., η προσφυγή της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» κατά της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, που επέτρεψε να λειτουργήσουν για ένα ακόμα χρόνο οι κάμερες παρακολούθησης. Κάμερες οι οποίες εγκαταστάθηκαν ως τμήμα του διαβόητου συστήματος «C4I», για τη ρύθμιση δήθεν του κυκλοφοριακού.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», ο βασικός λόγος της παραπάνω προσφυγής είναι ότι η άδεια λειτουργίας των καμερών δόθηκε για ένα επιπλέον χρόνο, ενώ ήταν βέβαιο ότι η κυβέρνηση, όπως έκανε και στο παρελθόν, θα χρησιμοποιούσε τις κάμερες για την αστυνόμευση της προσωπικής ζωής και των κινητοποιήσεων του λαϊκού κινήματος.

«Πράγματι οι κάμερες συνεχίζουν να παρακολουθούν και να καταγράφουν ανελλιπώς (εικόνα και ήχο) όλες τις κινητοποιήσεις. Δεν υπάρχει λοιπόν καμιά απολύτως δικαιολογία για τη συνέχιση της λειτουργίας τους. Τα περί κυκλοφοριακού είναι απλώς το πρόσχημα, ακόμα περισσότερο που η κυβέρνηση και η αστυνομία δεν αρνούνται ότι χρησιμοποιούν τις κάμερες για να παρακολουθούν και να καταγράφουν τα πάντα. Εξάλλου, η ίδια η "Αρχή Προστασίας" πιστοποιεί στην παραπάνω απόφασή της την τέτοια λειτουργία ακόμη και εκείνων των καμερών, που, με προηγούμενη άδειά της, ζητούσε ρητά να αποκαθηλωθούν», υπογραμμίζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση».

Σε αυτό το πλαίσιο καλεί τους κοινωνικούς φορείς, το μαζικό κίνημα γενικότερα, να αντιδράσουν, να εκφράσουν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στη λειτουργία των χαφιεδοκαμερών και του «C4I», και με την παρουσία εκπροσώπων τους μπροστά στο ΣτΕ (παλιό Αρσάκειο, Πανεπιστημίου και Σανταρόζα) την Παρασκευή στις 9.30 το πρωί.

«Να απαιτήσουμε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας των καμερών και ολόκληρου του συστήματος "C4I", την ελεύθερη έκφραση και δράση του λαϊκού κινήματος», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ