Πέμπτη 11 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Της αναθεώρησης...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ απολογητικοί οι εισηγητές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ χτες στη Βουλή κατά την αναθεώρηση του άρθρου 16, ώστε ακόμη και αν είχε κατέβει κανείς ...από τον Αρη ξαφνικά στην Ελλάδα θα καταλάβαινε πως κάτι άσχημο σκαρώνουν.

Τι για «παιδεία - δημόσιο αγαθό» μίλησαν ο Παναγιωτόπουλος (ΝΔ) και ο Χρυσοχοΐδης (ΠΑΣΟΚ), τι «άφρισαν» και μόνο στην ιδέα «εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης», τι υπερκέρασαν αλλήλους σε αναφορές στο «δημόσιο έλεγχο». Νόμιζες ότι επιχειρηματολογούν ώστε ...να μείνει ως έχει το άρθρο 16.

Ομως την αναθεώρησή του ζήτησαν και την ιδιωτικοποίηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης προωθούν, ξέροντας πολύ καλά και τι κάνουν και ότι βρίσκονται σε αντίθεση με κάθε σκεπτόμενο Ελληνα. Αλλωστε, μόνο μια ματιά από τα παράθυρα της Βουλής έφτανε για να το διαπιστώσουν.

Το μόνο που βρήκαν ...συντηρητικό όλοι αυτοί οι κύριοι ήταν οι φοιτητές και το κίνημά τους. Είναι σίγουρο ότι όταν ο Θόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε τους φοιτητές ως στοιχεία αντίθεσης σε κάθε προοδευτική αλλαγή, είχε πολλούς που συμμερίστηκαν τις απόψεις και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ φυσικά.

Πάντως, στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν καταντήσει μάλλον για πολλά γέλια. Πώς να το κάνουμε, όταν συμφωνείς με τη ΝΔ για την κατάργηση του άρθρου 16, δεν μπορείς την ίδια ώρα να δηλώνεις πως οι πολιτικές σας αποκλίνουν. Πρέπει να είναι ανόητος κάποιος για να το πιστέψει.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ να τους πιστέψουμε οι Αμερικανοί όταν δηλώνουν πως δεν πραγματοποίησαν χτες επιθέσεις σε εδάφη και στόχους στη Σομαλία; Μήπως γιατί αυτοί ...δεν κάνουν τέτοια πράγματα; ΄Η μήπως γιατί έχουν αποδείξει την ειλικρίνειά τους στη διεθνή κοινότητα (και δεν αναφερόμαστε στις κυβερνήσεις);

Η αλήθεια είναι ότι με το γνωστό πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας επεμβαίνουν στρατιωτικά σε μια ακόμη χώρα και μάλιστα για πολλοστή φορά. Δεν μπήκαν μάλιστα καν στον κόπο να χρησιμοποιήσουν το προκάλυμμα του ΟΗΕ. Τέτοια ...άνεση έχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ