Σάββατο 13 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΦΑΑ
Τραμπουκισμοί από τη ΔΑΠ

Σε τραμπούκικη επίθεση ενάντια σε εκλεγμένο αντιπρόσωπο του συλλόγου φοιτητών και στέλεχος της ΚΝΕ, επιδόθηκε χτες ομάδα στελεχών της ΔΑΠ. Το γεγονός κατήγγειλαν με συνέντευξη Τύπου μέλη της επιτροπής αγώνα φοιτητών ΤΕΦΑΑ. Οπως τόνισε στη συνέντευξη ο Θέμος Βασιλείου, που δέχτηκε την επίθεση, ομάδα μελών της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ του επιτέθηκαν και τον γρονθοκόπησαν, ενώ ενημέρωνε συμφοιτητές του για την αγωνιστική απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου της σχολής.

«Την ευθύνη, τονίστηκε στη διάρκεια της συνέντευξης, τη φέρνει ο αντιπρόεδρος της ΔΑΠ ΑΕΙ Αθήνας, που είναι φοιτητής ΤΕΦΑΑ, ο Γιάννης Βουγιουκλάκης, ο οποίος ήταν και επικεφαλής της ομάδας που έκανε την επίθεση». «Δε θεωρούμε, τόνισαν οι φοιτητές, ότι πρόκειται για μια ομάδα αλητών. Πρόκειται για μια μεθοδευμένη επίθεση». Και πρόσθεσαν ότι «είναι πάγια πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - και το έχουμε ζήσει και στο παρελθόν - όποτε η φωνή αντίδρασης του λαού ενάντια στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις γιγαντώνεται, να φοβούνται το πολιτικό κόστος και να χρησιμοποιούν τέτοιους μηχανισμούς».

Ανακοίνωση - καταγγελία της επίθεσης εξέδωσε η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ. Οπως σημειώνεται στην καταγγελία, «η νεολαία της ΝΔ, η ΟΝΝΕΔ και η παράταξή της, η ΔΑΠ, παρακινούνται και παίρνουν πολιτική κάλυψη για αυτές τις ενέργειες από τις εμπρηστικές δηλώσεις της κυβέρνησης περί υποκινούμενων καταλήψεων, μειοψηφιών που κινητοποιούνται κλπ.». Ακόμα, καλεί «τους φοιτητές σε όλη την Ελλάδα, όπως και γενικότερα τη νεολαία, να καταδικάσουν τις πρακτικές αυτές. Να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από την τακτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να τους γυρίσουν την πλάτη. Να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην πολιτική που γεννά τέτοια φαινόμενα, να δυναμώσουν και να πυκνώσουν τις γραμμές του παλλαϊκού αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης, στην κατάργηση του άρθρου 16 και συνολικά στην αντιεκπαιδευτική πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ