Τετάρτη 17 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φιλεκπαιδευτικής «ελεύθερο πανεπιστήμιο»

Η Στοά τού Βιβλίου (Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία) σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας (από προχτές) του «ελεύθερου πανεπιστημίου» της (ήταν παλιός στόχος της), που είναι ανοιχτό σε όποιον ενδιαφέρεται - ασχέτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, επαγγέλματος - να διευρύνει τους πνευματικούς του ορίζοντες με σειρές μαθημάτων επί διαφόρων μορφωτικών αντικειμένων.

Ο Α' Κύκλος μαθημάτων, με «πυρήνα» τις ανθρωπιστικές σπουδές, ξεκινάει με τη γλώσσα, την τέχνη, τη φιλοσοφία, το θέατρο και τη λογοτεχνία. Θα διδάξουν διαπρεπείς επιστήμονες (Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Βασίλης Λαμπρινουδάκης, Χρήστος Γιανναράς, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Δημήτρης Δημηρούλης), σε 5 σειρές, τα παραπάνω θέματα, με 10 μαθήματα για κάθε σειρά.

Οπως αναφέρθηκε, η προσέλευση ενδιαφερομένων ξεπέρασε τις προσδοκίες, φανερώνοντας την ανάγκη των απλών πολιτών να καλύψουν διάφορα μορφωτικά κενά τους. Πολλοί, μάλιστα, ενδιαφερόμενοι ζήτησαν να παρακολουθήσουν περισσότερες από μια σειρές μαθημάτων. Σημειώνεται ότι σε όσους - όσες παρακολουθήσουν τουλάχιστον 8 από τα 10 συνολικά μαθήματα για κάθε θέμα θα δίνεται σχετική βεβαίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ