Τετάρτη 17 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Ενοικίαση, εξαχρείωση ... «διαδηλωτών»!

Αυτό και αν είναι εξαχρείωση και πραγματική διαστροφή. Εταιρεία ενοικίασης παντός είδους υπηρεσιών και εργαζομένων στη Γερμανία ανάμεσα στα άλλα που ασχολείται είναι να νοικιάζει, άκουσον άκουσον, και ...«διαδηλωτές»! Οι αετονύχηδες μεσίτες της εταιρείας «Ερέντο», καπιταλιστικά δαιμόνια γαρ, προσφέρουν διαδηλωτές παντός είδους και, μάλιστα, εκθέτουν την πραμάτεια τους στην ηλεκτρονική τους σελίδα, όπου μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί 313 νέοι κυρίως άνθρωποι, που αναλαμβάνουν να παίξουν το ...ρόλο του διαδηλωτή.

Αυτή η ιδιότυπη αγορά, φυσικά, έρχεται να «δέσει» με την κατάντια του συμβιβασμένου συνδικαλιστικού κινήματος, που, όπως φαίνεται, χρησιμοποιεί τέτοιου είδους υπηρεσίες από ανθρώπους που δεν έχουν καμία αναστολή προκειμένου να κερδίσουν χρήματα. Και, βέβαια, μπορεί η ανεργία να θερίζει, αλλά θέλει και μεγάλη ξεδιαντροπιά να το ...παίζεις διαδηλωτής επί χρήμασι!.

Πάντως, οι συμβιβασμένοι συνδικαλισταράδες είναι αποκαλυπτικοί: Ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας των γιατρών, Ρόλαντ Σταλ, δε βλέπει κανένα πρόβλημα στο γεγονός ότι καταβλήθηκαν κάπου 5.000 ευρώ σε επί πληρωμή νοικιασμένους «διαδηλωτές». «Δεν ήταν μια διαδήλωση, αλλά μια επιχείρηση δημοσίων σχέσεων. Οι διαδηλωτές σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα για μια ώρα, με στόχο την προσέλκυση του ενδιαφέροντος του Τύπου και της τηλεόρασης», σημείωσε.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της εξαχρείωσης, πρέπει να δει επίσης τον τρόπο που πλασάρεται το ...«εμπόρευμα». Στην ιστοσελίδα της εταιρείας, που, ξαναλέμε, διαθέτει της «παναγιάς τα μάτια» σε γκάμα υπηρεσιών, παρουσιάζονται όλα τα χαρακτηριστικά του «διαδηλωτή» με φωτογραφία, βάρος, ύψος, νούμερο παπουτσιού, διαστάσεις, γλώσσα ομιλίας ή γραφής, διάρκεια μίσθωσης, τόπος μίσθωσης, όπως και είδη «διαδήλωσης», με απόρριψη συνήθως ρατσιστικών ή άλλων παρόμοιων εκδηλώσεων (γιατί υπάρχουν και ...ευαισθησίες). Οι τιμές κυμαίνονται από 10 έως 30 ευρώ την ώρα και ανέρχονται σε 145 ευρώ για ολόκληρη τη μέρα. Μάλιστα, η «Ερέντο», που λέει ότι έχει πελατολόγιο πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις, προσφέρει στους διοργανωτές ακόμα και μεγάφωνα και ντουντούκες, ειδικά οχήματα, «στολές διαδήλωσης» και λοιπά αξεσουάρ.

Γι' αυτήν την κατάντια μήπως έχει να πει τίποτα η συμβιβασμένη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, και τα μέλη της, ή, μήπως, μόνο με αυτήν την ξεφτίλα μπορούν να κινητοποιήσουν εργαζόμενους;


Δ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ