Τετάρτη 17 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Περίπου 1.400 απολύσεις - το 9% του εργατικού δυναμικού - αναμένεται να γίνουν στο Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης στη Σουηδία κατά το 2007, οι μισοί εργαζόμενοι θα απολυθούν και οι υπόλοιποι μέσω προγραμμάτων πρόωρης συνταξιοδότησης και εθελούσιας εξόδου.

ΡΩΜΗ.-- Η λεγόμενη «κεντροαριστερή» κυβέρνηση της Ιταλίας ανακοίνωσε χτες ότι δε θα αντιταχθεί στην επέκταση της αμερικανικής βάσης της πόλης Βισένζα, παρά τις μαζικές διαδηλώσεις των κατοίκων της περιοχής. Στην αμερικανική βάση στη Βισένζα βρίσκονται 2.600 άτομα στρατιωτικό προσωπικό, και με την επέκταση της βάσης στο γειτονικό αεροδρόμιο «Νταλ Μολίν» θα μεταφερθούν 4 τάγματα από τη Γερμανία, με 1.600 προσωπικό.

ΜΟΣΧΑ.-- Σε επιφυλακή βρίσκονται από χτες το βράδυ οι δυνάμεις ασφαλείας της Ρωσίας, καθώς οι ρωσικές αρχές έλαβαν πληροφορίες από ξένους αξιωματούχους για μια πιθανή τρομοκρατική επίθεση είτε στον υπόγειο σιδηρόδρομο είτε στο συγκοινωνιακό σύστημα.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Παρέλυσαν χτες η Μελβούρνη και άλλες μεγάλες πόλεις της νότιας πολιτείας της Αυστραλίας, Βικτορία, μετά από εκδήλωση πολύωρης διακοπής στην ηλεκτροδότηση, που αποδόθηκε σε πυρκαγιά υποσταθμού της εταιρείας ηλεκτρισμού NEMMCO.

ΣΕΟΥΛ.-- Τουλάχιστον 3.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χτες στο κέντρο της Σεούλ διαμαρτυρόμενοι για τις συνεχιζόμενες - υψηλού επιπέδου - συναντήσεις Νοτιοκορεατών και Αμερικανών αξιωματούχων με στόχο την υπογραφή διμερούς συμφωνίας «ελεύθερου εμπορίου». Σημειώθηκαν συγκρούσεις με πολυπληθή δύναμη αστυνομικών και προσωρινές συλλήψεις αρκετών δεκάδων διαδηλωτών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Κρίστοφερ Χιλ συναντήθηκε χτες με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του στη Γερμανία με στόχο την προετοιμασία νέου γύρου εξαμερών συνομιλιών στο Πεκίνο.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Τουλάχιστον πέντε Ινδονήσιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν, όταν βαγόνι αμαξοστοιχίας κατέπεσε στην κοίτη ποταμού στην Ιάβα.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Επίθεση αγνώστων, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σε εμπορικό πλοίο στο Δέλτα του ποταμού Νίγηρα είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 12 εκ των 14 επιβατών του. Εν συνεχεία η πετρελαϊκή SHELL απομάκρυνε το προσωπικό της από δύο πλατφόρμες διύλισης πετρελαίου ενώ στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρότερες δυνάμεις του νιγηριανού στρατού.

BIENNH.-- Εναν Κοσσοβάρο Αλβανό πρώην στέλεχος του ΟΥΤΣΕΚΑ με αμερικανική υπηκοότητα συνέλαβαν πριν λίγες βδομάδες οι αυστριακές αρχές στο διεθνές αεροδρόμιο της Βιέννης, θεωρώντας τον ύποπτο για το σχεδιασμό βομβιστικών επιθέσεων στη Βουλή του Μαυροβουνίου μετέδωσαν χτες αυστριακά ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ