Πέμπτη 18 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»
Κλιμάκωση ενάντια στις απολύσεις

Τρίωρη στάση εργασίας χτες και συμβολικός αποκλεισμός της Μεσογείων

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με αίτημα την επαναπρόσληψη των εννέα απολυμένων πήραν οι εργαζόμενοι στο «Ερρίκος Ντυνάν», καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου εμμένει στην απόφασή της να μην τους προσλάβει. Χτες προχώρησαν σε στάση εργασίας (11 πμ - 2 μμ) και συγκέντρωση, στην οποία πήραν μέρος και οι απολυμένες εργάτριες, ενώ εκπρόσωποι άλλων φορέων και του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας εξέφρασαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι, φωνάζοντας τα συνθήματα «Η τρομοκρατία δε θα περάσει» και «Πάρτε πίσω τις απολύσεις», έκλεισαν για λίγη ώρα την οδό Μεσογείων.

Αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων και εκπροσώπων άλλων συνδικαλιστικών φορέων είχαν και χτες συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος επέμενε να μην ανακαλέσει τις απολύσεις, ενώ πρόσθεσε ότι δε θα κάνει άλλες απολύσεις την επόμενη βδομάδα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες απολύσεις μετά την παρέλευση του παραπάνω χρονικού ορίου. Τη Δευτέρα το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν τη Γενική τους Συνέλευση.

Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Γηροκομείων με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις απολύσεις και ζητά την επαναπρόσληψη των απολυμένων, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Κύριο καθήκον όλων μας αυτή τη στιγμή είναι η ταξική ενότητα και η αλληλεγγύη στην υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλιά. Η πάλη μας για σταθερή και μόνιμη δουλιά με πλήρη δικαιώματα και με μισθούς που ν' ανταποκρίνονται στις καθημερινές σύγχρονες ανάγκες, με ανθρώπινες συνθήκες δουλιάς και με παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σύμφωνα με τις ανάγκες, πρέπει να ενταχθεί στην πάλη για τη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ