Σάββατο 5 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΙΔΙ
«Οχι» στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αλλοδαπών

Την αντίθεσή τους στη δημιουργία Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Αλλοδαπών και στη συνέχιση λειτουργίας των εγκαταστάσεων της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα δηλώνουν το Δημοτικό Συμβούλιο και οι μαζικοί φορείς του Μενιδίου.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες περί εκσυγχρονισμού της Αστυνομίας από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Αλλοδαπών, δυναμικότητας 2.000 ατόμων, όπου θα κρατούνται οι παράνομοι αλλοδαποί μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απέλασής τους ή να τακτοποιηθούν διοικητικά. Ο υπουργός είχε επισημάνει ότι μία από τις σκέψεις είναι να γίνει στην περιοχή Αμυγδαλέζα του Δήμου Αχαρνών, που όπως ισχυρίστηκε ανήκει στην Αστυνομία.

Ομως, φαίνεται ότι η κατάσταση δεν είναι έτσι. Ο Θ. Τραβασάρος, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Μενιδίου, τόνισε ότι η έκταση, που ανέρχεται στα 2.600 στρέμματα, δεν ανήκει στην Αστυνομία αλλά στο δήμο. Μάλιστα, ο δήμαρχος Αχαρνών Δ. Παπανίκας σε επιστολή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης επισήμανε ότι η εγκατάσταση της Σχολής Αστυφυλάκων παραμένει αμφισβητούμενη, αφού αποτελεί αυθαίρετη πράξη της χούντας του 1967-'74, για την οποία ο δήμος και οι κάτοικοι των Αχαρνών ουδέποτε είχαν ερωτηθεί.

Ακόμα ο Θ. Τραβασάρος υπογράμμισε ότι την περασμένη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να φύγουν οι σχολές της Αστυνομίας από εκεί και να δημιουργήσει πάρκο πρασίνου. Αλλωστε, συνέχισε, η περιοχή έχει ήδη επιβαρυνθεί πολύ από τις διάφορες υπερτοπικές χρήσεις, όπως στρατόπεδα, αγωγό φυσικού αερίου, σχολές Αστυνομίας, διυλιστήρια της ΕΥΔΑΠ, σταθμό μετεπιβίβασης κ.ά. Ολα αυτά, τόνισε, μαζί με το σεισμό του περασμένου Σεπτέμβρη έχουν δημιουργήσει μια αφόρητη κατάσταση στο Μενίδι.

Ακόμα αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ο χώρος όπου λειτουργούν οι Σχολές Αστυνομίας, σύμφωνα με επισημάνσεις της Επιτροπής Συλλόγων Βορείου Μενιδίου, μετατρέπεται σταδιακά σε φυλακές αφού ήδη έχουν δημιουργηθεί Κρατητήρια Ανηλίκων και Κρατητήρια Αλλοδαπών. Η Επιτροπή ζητά, και αυτή, την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της Αστυνομίας και τη δημιουργία πάρκου πρασίνου, ενώ την αντίθεσή της στη δημιουργία Κέντρου διατυπώνει σε έγγραφό της προς τον υπουργό και η Κοινότητα Θρακομακεδόνων, επισημαίνοντας ότι σε συνδυασμό με τη δημιουργία του Ολυμπιακού Χωριού θα επιβαρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ