Σάββατο 5 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξηλωθείτε...

Ε ΑΣ ΜΗ διαμαρτύρεται πια τόσο ο πρώην υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης, λέγοντας ότι ο «νυν» του χάλασε την «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση». Με την παροχή δυνατότητας εξετάσεων στους μαθητές της δευτέρας Λυκείου, απλά ...ανέβαλε για λίγο μια από τις συνέπειές της. Φαίνεται διδάχθηκε από τον προκάτοχό του ο Π. Ευθυμίου, όμως θα έπρεπε να καταλαβαίνει ότι τέτοιες κινήσεις δε θα του λύσουν το πρόβλημα, αφού, απλούστατα, δεν πρόκειται να λύσουν και τα πραγματικά προβλήματα της Παιδείας!

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ θα ανατραπεί ο συσχετισμός στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας - Τουρκίας, δήλωσε εκεί στη Λάρισα που ήταν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, κι όσοι παρακολουθούν λίγο τα πράγματα καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό: Ξηλωθείτε! Διότι με τόσα που μας έχουν πει για το «καλό κλίμα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν και τα τεράστια κονδύλια, που πρόκειται, για μια φορά ακόμα, να χαλάσουν για στρατιωτικές δαπάνες. Και, βέβαια, πρέπει να αρχίσουν να ...προετοιμάζουν το έδαφος από τώρα, καλοκαιριάτικα, γιατί ο προϋπολογισμός δεν είναι και τόσο μακριά. Θα έχει αυξημένες, φυσικά, στρατιωτικές δαπάνες, αλλά μειωμένες αλλού.

ΧΩΡΙΣ φως διαβάσαμε ότι είναι ένα χωριό έξω από τα Τρίκαλα, τα Στουρναρέικα, γιατί η ΔΕΗ απαξιεί να εγκαταστήσει την απαραίτητη υποδομή, αφού αυτή κοστίζει και ζητάνε 13 εκατομμύρια από τους κατοίκους! Επιχείρηση ...κοινής ωφέλειας είναι, βλέπετε. Πάντως, αν αυτή η ΔΕΗ ακολουθεί τέτοια τακτική, φανταστείτε τι έχει να γίνει με την περίφημη «απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», που ολοκληρώνεται! Τότε μάλλον θα συζητάμε, αν τα Τρίκαλα θα έχουν ρεύμα κι όχι ένα χωριό έξω από αυτά.


ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ της ...πραγματικότητας. Κάπως έτσι γίνονται τα πράγματα τώρα στο Χρηματιστήριο με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τη «νομιμοποίηση του αέρα» στις συναλλαγές! Αέρα αγοράζουν εκεί μέσα, αέρα πουλάνε, μόνο που για τους μικροεπενδυτές αυτή η κατάσταση έχει πολλές φορές αποδειχθεί ανεμοστρόβιλος και γι' αυτό «τους έχει πάρει και τους έχει σηκώσει», όπως λέει και η έκφραση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ