Σάββατο 5 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Κυνήγι κεφαλών» για τους διαδηλωτές

Ποικίλες οι εκδηλώσεις των διαδηλωτών

Associated Press

Ποικίλες οι εκδηλώσεις των διαδηλωτών
ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.-

Στο εξωφρενικό ποσό του 1.000.000 δολαρίων (360 εκατομμύρια δραχμές) ορίστηκε το ποσό της εγγύησης από αμερικανικό δικαστήριο της Φιλαδέλφειας για την αποφυλάκιση ενός εκ των διοργανωτών των διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα στη Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών που έληξε πανηγυρικά την Πέμπτη, δίνοντας το χρίσμα του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη στον Τζορτζ Μπους τζούνιορ.

Πρόκειται για τον 33χρονο, Τζον Σέλερς, η οποίος κατηγορείται για μία σειρά μικροαδικήματα και ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη, όταν ένας αστυνομικός τον αναγνώρισε σε κάποια από τις διαδηλώσεις ως συμμετέχοντα στα βίαια επεισόδια της προηγούμενης μέρας. Μαζί του, συνελήφθησαν ακόμη έξι στελέχη του μαζικού κινήματος που έχει αναπτυχθεί στις ΗΠΑ κατά της παγκοσμιοποίησης, για τους οποίους ορίστηκε εγγύηση 500.000 δολαρίων για την ανάμειξή τους στις διαδηλώσεις από το Σιάτλ μέχρι σήμερα!!!

Εκτός από αυτούς τους 7, ακόμη περίπου 300 διαδηλωτές παραμένουν στη σειρά για να εκδικαστούν από το αυτόφωρο οι υποθέσεις τους... Αυτά προς το παρόν από τη «δημοκρατική Αμερική» και το ανελέητο κυνηγητό από την αστυνομία κατά των διαδηλωτών αναμένεται να συνεχιστεί και στο Λος Αντζελες, όπου και το επόμενο μεγάλο ραντεβού των διαδηλωτών, τις ημέρες διεξαγωγής του Συνεδρίου των Δημοκρατικών από τις 14 έως τις 17 Αυγούστου. Πάντως, προς μεγάλη «απογοήτευση» των αρχών, ούτε οι διώξεις, ούτε οι στρατοκρατούμενες πόλεις, ούτε το κυνήγι κεφαλών δείχνουν να πτοούν τους διαδηλωτές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ