Σάββατο 5 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πύρινη κόλαση σε 11 Πολιτείες

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Περισσότερα από πενήντα μέτωπα πυρκαγιών μαίνονται σε έντεκα δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ και η έκταση της καταστροφής είναι τέτοια, που οι ΗΠΑ από χτες απευθύνουν εκκλήσεις για ξένη βοήθεια για την κατάσβεσή τους.

Ηδη περίπου 20.000 εθελοντές, πυροσβέστες και στρατιωτικό προσωπικό από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, βρίσκονται στα μέτωπα της φωτιάς, ενώ ήδη το Μεξικό και η Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι είναι στη διάθεση των ΗΠΑ προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης. Οι φωτιές μαίνονται εδώ και αρκετές βδομάδες ενώ νέες εστίες ξεπηδούν κάθε μέρα. Οπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας, Ρίτσαρντ Ρόμινγκερ, ήδη 1.5 εκατομμύρια εκτάρια γης έχουν γίνει στάχτη και «δυστυχώς οι συνθήκες χειροτερεύουν ενώ οι πυροσβέστες είναι εξαντλημένοι από την υπερπροσπάθεια»...

Ηδη οι πυρκαγιές ευθύνονται για το θάνατο 5 ανθρώπων και για εκατοντάδες που θα μείνουν άστεγοι, ενώ ολόκληρες περιοχές εκκενώνονται συνεχώς. Οι πυρκαγιές μαίνονται στις Πολιτείες Καλιφόρνια, Γιούτα, Μοντάνα, Νεβάδα, Κολοράντο, Αριζόνα, Αϊντάχο. Νέο Μεξικό, Τέξας, Γουαϊόμινγκ και Ουάσιγκτον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ