Σάββατο 5 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ - ΗΠΑ
Εναντίον της «αμερικανικής προπαγάνδας κατά του Ιράκ», ο πρώην επιθεωρητής

Δριμύ «κατηγορώ» του Αμερικανού πρώην επιθεωρητή Σκοτ Ρίτερ, κατά της Ουάσιγκτον, ότι «παραπληροφορεί μεθοδευμένα για να διατηρούνται οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράκ»

ΒΑΓΔΑΤΗ.-

Αποφασισμένος να δώσει στην αμερικανική αλλά και διεθνή κοινή γνώμη μια πραγματική εικόνα για τα τεκταινόμενα, σήμερα, στο Ιράκ, εμφανίζεται ο πρώην επιθεωρητής της UNSCOM και πρώην πλοίαρχος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού Σκοτ Ρίτερ. Ο Αμερικανός πρώην αξιωματούχος του ΟΗΕ, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί από την ιρακινή ηγεσία για «κατασκοπία υπέρ των ΗΠΑ και του Ισραήλ» και έχει απομακρυνθεί τα τελευταία δύο χρόνια από την UNSCOM, επέστρεψε, χτες, στη Βαγδάτη προκειμένου να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ, «που θα δείχνει την αλήθεια για το Ιράκ και θα διαψεύδει τα φοβερά ψεύδη και τις διαστρεβλώσεις με τις οποίες τροφοδοτούν οι ΗΠΑ την κοινή γνώμη».

Μη φειδόμενος χαρακτηρισμών, ο Ρίτερ τόνισε ότι η Ουάσιγκτον ακολουθεί «συντονισμένη και μεθοδευμένη τακτική παραπληροφόρησης δαιμονοποιώντας το Ιράκ ως δήθεν απειλή για όλη την ανθρωπότητα, σε τέτοιο βαθμό που δεν έγινε ποτέ με καμία χώρα, ούτε κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου». Ο πρώην επιθεωρητής υποστηρίζει, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της επίσημης παραμονής του στο Ιράκ, δεν ανακάλυψε ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η Βαγδάτη έχει προχωρήσει σε αναδιοργάνωση του οπλοστασίου της και ότι εξακολουθεί να αποθηκεύει όπλα μαζικής καταστροφής. Αντίθετα, υπογράμμισε ο Ρίτερ, οι κυρώσεις του ΟΗΕ συνεχίζουν να πλήττουν αφάνταστα τον ιρακινό λαό, ο οποίος είναι ο μόνος που υποφέρει όλα αυτά τα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ