Τρίτη 23 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βρήκαν αδύναμο κρίκο

Η Αλ. Παπαρήγα ρωτήθηκε για την «ιδιότυπη αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ, του κ. Καρατζαφέρη και του ΣΥΝ» και απάντησε:

«Βεβαίως, δε συμφωνώ με αυτές τις κατηγορίες που απευθύνονται στον ΣΥΝ, αλλά το κυριότερο νομίζω είναι ότι κάποιο στόχο έχει αυτή η συζήτηση και βρήκαν αδύναμο κρίκο τον ΣΥΝ, ο οποίος, ξαναλέω, δεν ευθύνεται για τέτοια πράγματα. Αδύναμος κρίκος είναι ο ΣΥΝ, διότι εύκολα υποχωρεί στις πιέσεις.

Το κυριότερο όμως για μένα είναι το εξής: Η συζήτηση στοχεύει στο να πείσει τον ελληνικό λαό ότι πρέπει να κάνει μόνο "διαμαρτυρία σαλονιού", να μετατρέψει τη διαμαρτυρία του σε ημερίδα, σε συζήτηση, σε ένα διάλογο εντός των τειχών. Η μαζική πάλη έχει πολλές μορφές και εδώ δε συμπεριλαμβάνω βεβαίως τους κουκουλοφόρους, ούτε αυτούς που σπάζουν βιτρίνες και αυτοκίνητα. Δεν μπορεί να μπει αυτή η μαζική πάλη σε αυτόν τον στενό κορσέ ενός νόμου που λέει απαγορεύεται η απεργία, απαγορεύεται η διαδήλωση κλπ.».

Σε ερώτηση για το πώς θα ξεχωρίσει ο κόσμος τι συνιστά πραγματικά μαζική πάλη και τι προσπάθεια μεθοδικής αποσταθεροποίησης, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε:

«Κοιτάξτε, αυτές οι μορφές αποσταθεροποίησης στις οποίες αναφέρεστε δεν έχουν καμιά σχέση με μαζική πάλη, αντικειμενικά λειτουργούν ως προβοκάτσια και αποτελούν άλλοθι για την καταστολή. Λέω αντικειμενικά - δεν μπορώ να αποκλείσω θεωρητικά να υπάρχουν και 5-6 νέοι άνθρωποι οι οποίοι να νομίζουν ότι άμα σπάσουν τη βιτρίνα μιας τράπεζας χτυπούν τα τραπεζικά κέρδη - γιατί αυτά λειτουργούν ως προβοκάτσια. Τώρα, αν αυτοί οι προβοκάτορες στρατολογούν και μερικούς ανιδιοτελείς, δεν ξέρω. Είναι προβοκάτσια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ