Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολα στους μεγαλοϊδιοκτήτες

Για ...φορολογικό Γκουαντάναμο που πλήττει 50.000 ιδιοκτήτες ακινήτων έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Παραδιάς, σε συνέδριο της Ομοσπονδίας, το προηγούμενο Σάββατο. Οι ...έγκλειστοι δεν είναι άλλοι από τους πολύ μεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων που σήμερα πληρώνουν Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ), τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ, διά στόματος Αλογοσκούφη, υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει στη νέα κυβερνητική της θητεία... Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα τον αντικαταστήσει με νέο φόρο που θα επιβαρύνει 4 περίπου εκατομμύρια ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, οικοπέδων και αγροτεμαχίων, πρωτοβουλία την οποία οι εκπρόσωποι της ΠΟΜΙΔΑ χαιρέτισαν με ενθουσιασμό.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο ΦΜΑΠ, επιβλήθηκε το 1997 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σαν αντιστάθμισμα στα σαρωτικά και εξοντωτικά φορολογικά μέτρα που πήρε σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Προείχε τότε, η επίτευξη των κριτηρίων της ΟΝΕ - εξ ου και η καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων - και ο ΦΜΑΠ χρησιμοποιήθηκε σαν το κερασάκι της τούρτας.

Σήμερα, οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης, απαιτούν να μην τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα. Ζητούν την ...απελευθέρωσή τους από τα δεσμά, αίτημα το οποίο το πολιτικό τους προσωπικό σπεύδει να ικανοποιήσει. Ολα τα βάρη στους εργαζόμενους και τους φτωχούς που παράγει και αναπαράγει η καπιταλιστική μας κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ