Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας

Ανακοίνωση - διαμαρτυρία της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ

Νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας κι αυταρχισμού, καταπάτησης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών σημειώθηκε προχτές το βράδυ στη Λευκάδα σε βάρος δύο μελών της ΚΝΕ μετά από «μπλόκο» αστυνομικών δυνάμεων σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη στις 12.30 το βράδυ, οι Γιώργος Σταματέλος και Νίκος Παπαδόπουλος, νεολαίοι της ΚΝΕ, διερχόμενοι με αυτοκίνητο προς τον Αγιο Μηνά σταμάτησαν σε σήμα που έκαναν αστυνομικοί. Ωστόσο, η επίδειξη της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος οδήγησης δεν κρίθηκαν ικανοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία για την «αθωότητα» των δύο νεολαίων του ΚΚΕ από τους αστυνομικούς. Οι τελευταίοι, στα πλαίσια του κράτους «αστυνόμου» και του γενικότερου κλίματος εκφοβισμού και τρομοκράτησης αγωνιστικών νεανικών συνειδήσεων που προωθούν, κατέβασαν τους δύο νεαρούς από το αυτοκίνητο, τους έκαναν σωματικό έλεγχο και πραγματοποίησαν έρευνα στο αυτοκίνητο χωρίς καμιά εξήγηση μάλιστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα κρούσματα έχουν πραγματοποιηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν σε βάρος μελών και στελεχών της Οργάνωσης Λευκάδας της ΚΝΕ.

Η ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ σε ανακοίνωση - διαμαρτυρία επισημαίνει την αύξηση των κρουσμάτων της αστυνομικής αυθαιρεσίας απέναντι σε ανυποψίαστους πολίτες. «Χωρίς την άδεια των ελεγχόμενων, χωρίς την παρουσία δικηγόρου και εισαγγελέα και χωρίς να δώσουν τα στοιχεία τους τα αστυνομικά όργανα προβαίνουν σε αξιόποινες πράξεις κατάχρησης εξουσίας, καταπατώντας τα δικονομικά και συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, αφού τέτοιοι έλεγχοι είναι ανακριτικές πράξεις», τονίζεται. Συνεχίζοντας η ΝΕ επισημαίνει πως η τακτική αυτή εντάσσεται στη λογική της Νέας Τάξης, όπου όλοι είναι ύποπτοι μέχρι αποδείξεως της αθωότητάς τους και δεν έχει καμία σχέση με το Σύνταγμα και τα κατακτημένα με αίμα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού. «Αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και στην καταπάτηση στην πράξη των ατομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας και γι' αυτό θα πρέπει να αντιδράσουμε», τονίζεται και υπογραμμίζεται ότι «τέτοιου είδους ενέργειες δεν πρόκειται να εκφοβίσουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ και θα τους βρουν απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία που καταπατά στοιχειώδη δικαιώματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προκλητική αυθαιρεσία σε βάρος στελεχών της ΚΝΕ (2010-10-22 00:00:00.0)
Υποκριτικές οι διακηρύξεις για τα δημοκρατικά δικαιώματα (2008-05-28 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας για την αστυνομική αυθαιρεσία (2007-01-25 00:00:00.0)
Αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος ΚΝίτη (2006-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ