Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αντίθετη στην αναβάθμιση του ψευδοκράτους

Η κυπριακή κυβέρνηση δεν είναι αντίθετη στην προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης των Τουρκοκυπρίων, στόχος της οποίας είναι να διευκολύνει την επανένωση της Κύπρου, αλλά είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε απόπειρα πολιτικής αναβάθμισης του ψευδοκράτους μέσω του εμπορίου, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής.

Σε σχόλιο του για την υιοθέτηση, προχτές, από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ του κειμένου σε σχέση με το εμπόριο με τις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος υπενθύμισε πως το κείμενο ήταν αυτό που συμφωνήθηκε στο προηγούμενο Συμβούλιο της 11ης Δεκέμβρη 2006.

Σύμφωνα με το κείμενο αυτό, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «θα επαναρχίσουν χωρίς καθυστέρηση οι εργασίες σχετικά με το εμπόριο με τις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις οποίες η κυπριακή κυβέρνηση δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως δεν πρόκειται να αναφερθεί στις θέσεις της κυπριακής κυβέρνησης, ούτε και να σχολιάσει τις τοποθετήσεις και επιδιώξεις της τουρκικής πλευράς πάνω στο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ