Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επίθεση σε ΝΑΤΟική βάση

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Βομβιστής αυτοκτονίας αυτοανατινάχτηκε έξω από βάση της κατοχικής δύναμης του ΝΑΤΟ στη νότια επαρχία Χοστ του Αφγανιστάν, σκοτώνοντας 10 εργαζόμενους στη βάση και τραυματίζοντας άλλους 14, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Ρόιτερς. Λόγω χειμώνα, οι επιχειρήσεις στα πεδία των μαχών έχουν περιοριστεί, όμως οι βομβιστικές επιθέσεις αντίθετα αυξάνονται στο κατεχόμενο Αφγανιστάν.

Στο μεταξύ, η Βρετανική Ιατρική Ενωση πρότεινε την αξιοποίηση του οπίου που παράγει το Αφγανιστάν -- και διακινείται λαθραία ως όπιο και ως ηρωίνη -- για ιατρικούς σκοπούς. Η πρόταση είναι ταυτόσημη με αυτή που διακινούν αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης, για να σωθούν τα προσχήματα, μετά την κραυγαλέα αποτυχία της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου.

Παράλληλα, μίνι - κρίση προκάλεσε ο διασυνοριακός βομβαρδισμός, από αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, που σκότωσε έναν Πακιστανό στρατιώτη και τραυμάτισε άλλους δύο. Το Νέα Κίνα και το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσαν ότι κλήθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ για εξηγήσεις από την κυβέρνηση του Πακιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ