Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΤΟ.-- Οι εργαζόμενοι στην Εισαγγελία του Εκουαδόρ συνέχισαν χτες για πέμπτη ημέρα τις κινητοποιήσεις και την κατάληψη της Γενικής Εισαγγελίας, αντιδρώντας στον «παράνομο διορισμό» του Φρανσίσκο Κουκαλόν από το Κογκρέσο, το οποίο μάλιστα χτες αποτέλεσε το επίκεντρο των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας τους.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ.-- Η πιθανή αποφυλάκιση μετά από εισήγηση της Εισαγγελίας, της Μπριγκίτε Μονχάουπτ και του Κρίστιαν Κλαρ, που ανήκουν στη λεγόμενη «δεύτερη γενιά» της οργάνωσης «Ομάδα Κόκκινος Στρατός» ή RAF, προκαλεί ποικίλες εντάσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Συνολικά πέντε άνθρωποι, «ύποπτοι» ότι ενέχονται σε τρομοκρατικές πράξεις, δύο στο Χάλιφαξ και τρεις στο Μάντσεστερ, στη Βόρεια Αγγλία, συνελήφθησαν χτες το πρωί στο πλαίσιο δύο χωριστών ερευνών, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Πετρελαιοεξαγωγικές χώρες - μέλη του ΟΠΕΚ, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, της Βενεζουέλας και της Ινδονησίας, προχώρησαν, στο τρίμηνο που έληξε το Νοέμβρη του 2006, σε πώληση του 9,4% (αξίας 10,1 δισ. δολαρίων) των χρεογράφων της αμερικανικής κυβέρνησης που είχαν, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

ΣΟΦΙΑ.-- Περίπου 600 σχολεία, σχεδόν το ένα πέμπτο του συνόλου των σχολείων της Βουλγαρίας, έκλεισαν προσωρινά εξαιτίας της επιδημίας γρίπης, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ασυνήθιστα ζεστό για την εποχή καιρό.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Στις 15 Φλεβάρη θα αρχίσει στη Μαδρίτη η δίκη των 29 κατηγορούμενων για τις επιθέσεις της 11ης Μάρτη του 2004 που στοίχισαν τη ζωή σε 191 ανθρώπους και τον τραυματισμό πάνω από 1.900.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ