Κυριακή 28 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Παιχνίδια για όλα τα γούστα

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ, ενώ η ΑΕΚ έχει δύσκολη αποστολή στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Ηρακλή

Ντεμπούτο στον πάγκο του ΠΑΟΚ για τον Γιώργο Παράσχο

Eurokinissi

Ντεμπούτο στον πάγκο του ΠΑΟΚ για τον Γιώργο Παράσχο
Παιχνίδια για όλα τα γούστα περιλαμβάνει η 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας. Τόσο οι ομάδες της κορυφής, όσο και αυτές που παλεύουν για έξοδο στο ΟΥΕΦΑ, αλλά και για το μη υποβιβασμό είναι κοντά βαθμολογικά και σε κάθε αγωνιστική τα δεδομένα αλλάζουν άρδην. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα ζευγάρια της αγωνιστικής:

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ στο «Καραϊσκάκη» και θέλει τη νίκη ώστε να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Τάκης Λεμονής σε δηλώσεις του είπε: «Η ομάδα της Κρήτης είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε. Χρειάζεται πειθαρχία και υπομονή, ώστε να φτάσουμε στην επικράτηση που θα μας κρατήσει με διαφορά ασφαλείας στην κορυφή». Από την πλευρά του ο τεχνικός των Κρητικών, Ράινερ Μάουερ, τονίζει: «Αναμφίβολα το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, όμως αυτό πρέπει να φανεί στο γήπεδο. Δεν έχουμε κανένα άγχος, θα παίξουμε το παιχνίδι μας και ό,τι βγει. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, που παλεύουν όλα τα ματς μέχρι τέλους».

Επικίνδυνη αποστολή έχει και η ΑΕΚ στο «Καυτατζόγλειο» απέναντι στον Ηρακλή. Ο κόουτς της Ενωσης, Λορέντζο Σέρα Φερέρ, επισήμανε: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Είναι μια συμπαγής ομάδα που θα μπορούσε να ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία. Σίγουρα ένα γρήγορο γκολ θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στη νίκη». Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής του «Γηραιού», Γιόζεφ Μπουμπένκο, δήλωσε: «Η νίκη θα είναι για μας το καλύτερο φάρμακο, αφού θα μας δώσει μια πολύ καλή βαθμολογική ανάσα. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον φοβηθούμε».

Τον ΟΦΗ αντιμετωπίζει στο «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός, ενώ στο «Καυτατζόγλειο» δοκιμάζεται η ΑΕΚ

Eurokinissi

Τον ΟΦΗ αντιμετωπίζει στο «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός, ενώ στο «Καυτατζόγλειο» δοκιμάζεται η ΑΕΚ
Στο Παγκρήτιο στάδιο ο Εργοτέλης θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ. Ο Νίκος Καραγεωργίου, τεχνικός ηγέτης των γηπεδούχων, υποστηρίζει: «Η αλλαγή ηγεσίας στον πάγκο του ΠΑΟΚ μπορεί να λειτουργήσει θετικά στο δικέφαλο. Αυτό βέβαια δε μας αφορά και από εμάς εξαρτάται και την απόδοσή μας η έκβαση του αγώνα. Θέλουμε τη νίκη για να ξεφύγουμε από την επικίνδυνη ζώνη». Ντεμπούτο στον πάγκο των Σαλονικιών θα κάνει ο Γιώργος Παράσχος, που υπογραμμίζει: «Ο Εργοτέλης είναι σε ανοδική πορεία και αυτό κάνει το έργο μας ακόμη πιο δύσκολο. Χρειάζεται συνολική προσπάθεια, ώστε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα που θα μας κρατήσει σε τροχιά εξόδου στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ».

Στη Νεάπολη ο καταδικασμένος σε υποβιβασμό Ιωνικός θα υποδεχτεί τον Αρη. Ο προπονητής των Νικαιωτών, Γιάννης Χατζηνικολάου, τόνισε: «Μπορεί να βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, όμως η ιστορία μας πρέπει να μας οδηγεί στο να χτυπάμε όλα τα ματς. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι αγωνίζονται και για την υστεροφημία τους». Με τη σειρά του ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», Ερνάντεθ Κίκε, δήλωσε: «Γνωρίζω ότι ο αντίπαλός μας είναι σχεδόν υποβιβασμένος, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα καταθέσει τα όπλα. Με σοβαρότητα και πειθαρχία πιστεύω ότι θα φτάσουμε στους βαθμούς της νίκης».

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος θα φιλοξενήσει την Κέρκυρα. Ο τεχνικός του «αστεριού», Ντράγκαν Κοκότοβιτς, είπε: «Η νίκη είναι μονόδρομος για μας, αφού είμαστε πλέον σε δεινή βαθμολογική θέση. Εχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και όλα νομίζω ότι θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση». Στην αντίπερα όχθη ο κόουτς των Φαιάκων, Μπάμπης Τεννές, υποστηρίζει: «Είναι δυο ομάδες ισοδύναμες και πιστεύω ότι αυτός που θα προηγηθεί θα έχει σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Πάντως νομίζω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό ματς, που θα ευχαριστήσει τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο».

Τέλος, στην Ξάνθη η Σκόντα θα κοντραριστεί με την Καλαμαριά. Και οι δυο ομάδες είναι σε εξαιρετική φόρμα κάτι που παραδέχονται και οι δυο τεχνικοί. Ο Σάββας Κωφίδης, για λογαριασμό των γηπεδούχων, επισήμανε: «Θέλουμε τη νίκη ώστε να ανεβούμε βαθμολογικά και να έχουμε σημαντικές ελπίδες για έξοδο στο ΟΥΕΦΑ. Εύκολα ή δύσκολα νομίζω ότι θα πάρουμε τους τρεις πόντους». Στο στρατόπεδο της Καλαμαριάς ο προπονητής, Μάκης Κατσαβάκης, δήλωσε: «Η Σκόντα είναι μια πολύ καλή ομάδα με δυνατή έδρα. Εμείς θα παίξουμε ελεύθερα και ό,τι βγει».


Αντρέας ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ