Πέμπτη 25 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κατά μέτωπο επίθεση στους ναυτεργάτες

Σήμερα η σύσκεψη των ταξικών δυνάμεων για την απεργία

Η συμμετοχή στην απεργία με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων μπορεί και πρέπει να δώσει απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης - εφοπλιστών
Η συμμετοχή στην απεργία με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων μπορεί και πρέπει να δώσει απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης - εφοπλιστών
Κατά μέτωπο επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτεργατών έχουν εξαπολύσει οι εφοπλιστές, καθώς, ενθαρρημένοι από την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ, εντείνουν το μαζικό διωγμό από τα καράβια των πληρωμάτων με συγκροτημένα δικαιώματα και την αντικατάστασή τους με χαμηλόμισθα πληρώματα. Χτες, σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα της ανεργίας ήρθαν να προστεθούν άλλοι περίπου 25 Ελληνες ναυτεργάτες που πετάχτηκαν έξω από το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 1». Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά με σύνθεση φορτηγού, δηλαδή με περιορισμένο αριθμό πληρώματος, για τις άμεσες ανάγκες, προκειμένου να δρομολογηθεί στη Βόρεια Θάλασσα, στη γραμμή Σκοτία - Βέλγιο, (και συγκεκριμένα στο δρομολόγιο Rosyth - Zeebrugge). Εκεί θα συμπληρώσει την οργανική σύνθεση με χαμηλόμισθους αλλοδαπούς, που θα αμείβονται με βάση τη νομοθεσία της χώρας προέλευσής τους!

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να κάνει ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη οι ναυτεργάτες με την απεργία τους στο δεύτερο 15ήμερο του Φλεβάρη να δώσουν την κατάλληλη απάντηση σε αυτή την πολιτική, με την καθολική τους συμμετοχή και τη συσπείρωσή τους στο διεκδικητικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων. Στα πλαίσια ακριβώς της καλύτερης προετοιμασίας της απεργίας, σήμερα στις 10.30 το πρωί θα γίνει πλατιά σύσκεψη της «Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΕΜΕΝ.

Στο μεταξύ ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μ. Κεφαλογιάννης, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των ναυτεργατών, έχει καλέσει την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ σε συνάντηση σήμερα στις 5 το απόγευμα. Ωστόσο από τις 18 Γενάρη ο ίδιος έχει στείλει εγκύκλιο προς τις εφοπλιστικές Ενώσεις προκειμένου να τις ενημερώσει ότι τα νέα αντιναυτεργατικά μέτρα για τη μείωση των οργανικών συνθέσεων των ποντοπόρων πλοίων έχουν εφαρμοστεί και ότι το μόνο που έχουν να κάνουν οι εφοπλιστές είναι να καταθέσουν τη σχετική αίτηση προκειμένου να εκδοθεί για τα πλοία τους η σχετική υπουργική απόφαση που θα τροποποιεί τον όρο 8 των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης και θα μειώνει τον αριθμό των Ελλήνων ναυτεργατών από την οργανική σύνθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ