Πέμπτη 25 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Τα δύο πρόσωπα...

Σε ρόλο υπονομευτή των φοιτητικών και σπουδαστικών αγώνων εμφανίζεται όλο και πιο συχνά η παράταξη της ΝΔ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, η ΔΑΠ.

Εχοντας αναλάβει εργολαβικά να συμπληρώσει τους υπόλοιπους μηχανισμούς που συκοφαντούν και προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον αγώνα φοιτητών και σπουδαστών, η ΔΑΠ, όπου δεν καταφέρνει να συκοφαντήσει, δε διστάζει να καταφύγει σε απειλές, ακόμα και σε ανοιχτές επιθέσεις. Στόχος της είναι να μην υλοποιηθούν οι αγωνιστικές αποφάσεις των συλλόγων, να σπάσουν οι καταλήψεις και να φαίνονται όλα «μέλι γάλα» απέναντι στην προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων (τις οποίες άλλωστε η ΔΑΠ υποστηρίζει με πάθος...).

Είναι χαρακτηριστικό το προχτεσινό περιστατικό στο Οικονομικό της Νομικής, όπου στελέχη της ΔΑΠ έκαναν ανοιχτή επίθεση σε φοιτητές για να σπάσουν την κατάληψη που είχε αποφασίσει ο σύλλογος. Πρόσφατα σημειώθηκε ανάλογο περιστατικό στα ΤΕΦΑΑ Αθήνας, όπου στελέχη της ΔΑΠ ξυλοκόπησαν φοιτητή, μέλος της ΠΚΣ, που ενημέρωνε συμφοιτητές του για την αγωνιστική απόφαση του συλλόγου.

Αλλά και στις απειλές η ΔΑΠ είναι ...πρώτη και καλύτερη! Κατά τη διάρκεια Γενικών Συνελεύσεων (όπως, για παράδειγμα, στο Γεωλογικό) μέλη της ΔΑΠ φώναζαν σε φοιτητές - ψηφοφόρους της, οι οποίοι υπερψήφιζαν το αγωνιστικό πλαίσιο, να κατεβάσουν το χέρι τους!

...της υπονόμευσης

Από την άλλη, η ΠΑΣΠ, βλέποντας προφανώς ότι ο αγώνας ξεφεύγει από τα «μέτρα» της και ότι δεν μπορεί να καρπωθεί την αγανάκτηση φοιτητών και σπουδαστών, καθώς όλο και περισσότεροι σύλλογοι καταλήγουν σε αποφάσεις που σφυροκοπούν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αρχίζει να ...πισωπατά.

Αυτή τη βδομάδα, η ΠΑΣΠ προσπάθησε να μποϊκοτάρει τις συνελεύσεις των συλλόγων του ΤΕΙ Αθήνας, καθώς και της ΣΕΛΕΤΕ και της ΣΔΟ Πειραιά! Την ίδια στιγμή, απέχει από αγωνιστικές αποφάσεις και από τις κινητοποιήσεις (π.χ., στο Πάντειο απείχε από την ίδια τη συνέλευση).

Και, βέβαια, βλέποντας η ηγεσία της ΠΑΣΠ ότι ο αγώνας φοιτητών και σπουδαστών συνεχίζεται και δυναμώνει, δε διστάζει να ταχτεί ξεκάθαρα στο πλευρό της ΔΑΠ, συμμετέχοντας σε κοινές προτάσεις σε συνελεύσεις, όπως, για παράδειγμα, στο Τμήμα Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Αρτας...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αναλάβουν οι φοιτητές τη διεξαγωγή των εκλογών (2011-04-06 00:00:00.0)
Κατεβαίνουν στους δρόμους την Παρασκευή (2008-10-08 00:00:00.0)
Με αγωνιστικές διεκδικήσεις, με ανατρεπτικό προσανατολισμό (2008-05-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2001-03-09 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1999-03-23 00:00:00.0)
Στη μάχη εντυπώσεων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ (1996-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ