Παρασκευή 26 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Αντιπολίτευση» μέσω ... Αφγανιστάν

Το ΠΑΣΟΚ βρήκε πεδίο για να ασκήσει ...αντιπολίτευση.

Βουλευτές του κατέθεσαν Ερώτηση προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με θέμα τις συνθήκες ...διαβίωσης των Ελλήνων στρατιωτικών στο Αφγανιστάν. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν (για την ακρίβεια: ομολογούν) ότι «οι άνδρες της ελληνικής δύναμης προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από τον καθημερινό φόβο για τη ζωή τους, μέσα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και περιμένοντας από στιγμή σε στιγμή κάποια επίθεση των Ταλιμπάν» (!) και ασκούν κριτική στους σημερινούς κυβερνώντες «γιατί εγκαταλείψατε στην τύχη τους τα 200 περίπου στελέχη του στρατού μας», όπως αναφέρουν.

Λες, δηλαδή, και δεν είναι από κοινού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που καθόρισαν την «τύχη» των Ελλήνων, την ίδια εκείνη στιγμή που αποφάσισαν να τους στείλουν στο Αφγανιστάν! Λες και δεν ήταν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ όταν στάλθηκε το ελληνικό εκστρατευτικό σώμα στην εσχατιά της Γης, στα πλαίσια της ΝΑΤΟικής δύναμης κατοχής της χώρας αυτής!

Αλλά τώρα, το ΠΑΣΟΚ κάνει «αντιπολίτευση» για ζητήματα... εμφάνισης της ελληνικής δύναμης (έχουν φθαρμένες στολές που δεν... ανυψώνουν το ηθικό τους, όπως λένε στην Ερώτηση...). Τους απασχολεί η «εμφάνιση» μιας δύναμης που, μην ξεχνάμε, αποτελεί κατοχική δύναμη στο Αφγανιστάν. Κλαψουρίζουν ότι «η πατρίδα δε μεριμνά για την εξασφάλιση των στοιχειωδών έστω συνθηκών μιας αξιοπρεπούς και άνετης διαβίωσης των μονίμων στελεχών μας».

Φυσικά, η μόνη μέριμνα που θα μπορούσε να υπάρξει είναι αυτή για τον επαναπατρισμό τους. Αλλά αυτό δεν περνά ούτε φευγαλέα από το μυαλό των ΠΑΣΟΚων. Επομένως, τι να πρωτοθαυμάσεις; Το δυσθεώρητο θράσος ή τον «πατριωτισμό» που ξεχειλίζει από τα μπατζάκια των κυρίων βουλευτών;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ