Παρασκευή 26 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ»
Στην «πρώτη θέση» η χρηματοδότηση του κεφαλαίου

Λίγο πριν καταληχθεί το επόμενο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα» για την περίοδο 2007- 2013, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης παρουσίασε χτες - με πανηγυρικές τοποθετήσεις - τον απολογισμό του υφιστάμενου «ΕΠΑΝ», με κύριο στοιχείο την υπερκάλυψη των προβλεπόμενων πόρων για το 2006. Η πορεία διαχείρισης του προγράμματος έχει ιδιαίτερη σημασία για την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, αξιοποιείται αντιπολιτευτικά, καθώς η σύγκριση με την κατάσταση του προγράμματος το Μάρτη του 2004 εμφανίζει τη ΝΔ ως καλύτερο «μάνατζερ».

Στην πράξη η κυβέρνηση μπορεί να διεκδικήσει εύσημα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου, στο οποίο κατευθύνθηκε η «μερίδα του λέοντος» από το 1,46 δισ. ευρώ που χορηγήθηκαν την περίοδο 2004-2006. Ακόμη και στις ειδικότερες δράσεις για τις «μικρομεσαίες», που περιλαμβάνουν και πολύ μικρές επιχειρήσεις, είναι καταλυτική η κυριαρχία μεγάλων για τα ελληνικά δεδομένα επιχειρήσεων. Κατά τα άλλα, διάχυτη ήταν η ικανοποίηση για τον υπερτετραπλασιασμό των πόρων του προγράμματος στα δυο χρόνια, από 14,7% που το βρήκαν, στο 64,42%. Φέτος βρέθηκε και στην πρώτη θέση στις συμβασιοποιήσεις ενταγμένων έργων από όλα τα προγράμματα του Γ΄ ΚΠΣ.

Το νέο πρόγραμμα, στο οποίο προστίθεται και η έννοια της «επιχειρηματικότητας» - δημόσιας δαπάνης περίπου 3,19 δισ. ευρώ - θα υποβληθεί μαζί με τα άλλα στην ΕΕ μέχρι τις 10 του Μάρτη και αναμένεται να εγκριθεί έως το τέλος του Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ