Παρασκευή 26 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ: «Το φοιτητικό κίνημα σήμερα είναι ένας εσμός μειοψηφιών, φασίζουσας νοοτροπίας και απίστευτης τύφλωσης. Δεν πάσχει από καμία αρρώστια. Είναι αρρώστια! Αληθινή μαύρη αντίδραση» (ο Χρύσανθος Λαζαρίδης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ: «Συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και τις δικλίδες ασφαλείας που θα θεσπίσει το ΠΑΣΟΚ για τη λειτουργία των μη κρατικών ΑΕΙ θα παρουσιάσει στα μέσα του επόμενου μήνα ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου» (η είδηση στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: «Οταν χτύπησαν την πόρτα του και του πρότειναν να γραφτεί σ' ένα καινούριο κανάλι, το Σόντιτς TV, δέχθηκε αμέσως - παρ' όλο που αυτό σημαίνει μια επιβάρυνση 15 λιρών το μήνα. Ο Τζόζεφ όπως και οι περισσότεροι γείτονές του έχουν συνδεθεί μέσω της τηλεόρασής τους με τις κάμερες που βλέπουν το δρόμο. Μόλις δουν κάτι ύποπτο, έναν κλέφτη, έναν έμπορο ναρκωτικών, κάποιον που ετοιμάζεται να γράψει ένα σύνθημα στους τοίχους, ειδοποιούν αμέσως την αστυνομία (...) "Δεν μπορείς να αφήσεις την αστυνομία να τα κάνει όλα μόνη της λέει ο Τζόζεφ (...) Εχουμε μάτια για να τη βοηθάμε, πρέπει λοιπόν να τα κρατάμε ανοιχτά" (...) Η Βρετανία είναι η χώρα με τις περισσότερες κάμερες ανά κάτοικο στον κόσμο: 50.000 στα λεωφορεία, 6.000 στο μετρό, 8.000 στους δρόμους (...) Αλλά το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών με επίσημη έκθεσή του αναγνωρίζει ότι οι κάμερες δεν έχουν μειώσει σημαντικά τον συνολικό αριθμό των εγκλημάτων στη χώρα. Το Σόντιτς TV επιχειρεί έτσι να κάνει την υπέρβαση: Μέχρι την ερχόμενη άνοιξη επιδιώκει να έχει συνδέσει με κάμερες το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, κάπου 80.000 οικογένειες. Και στη συνέχεια θα "δικτυώσει" όλη τη χώρα. Να πληρώνεις για να γίνεις Big Brother, αυτός ο καπιταλισμός είναι ανεξάντλητος» (ο Μ. Μητσός στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ