Παρασκευή 26 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Νομιμοποιείται μόνο ένας στους 10!

Το πρόβλημα της μετανάστευσης είναι ταξικό και πολιτικό και για την αντιμετώπισή του χρειάζεται μια σταθερή μεταναστευτική πολιτική και όχι απλώς διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης.

Την εκτίμηση αυτή έκανε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις «ειδικές ρυθμίσεις θεμάτων μεταναστευτικής πολιτικής». Καταψηφίζοντας επί της αρχής το νομοσχέδιο τόνισε ότι με τις διατάξεις του δε νομιμοποιείται ούτε το 10% των μεταναστών. Η βουλευτής ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει 170.000 αιτήσεις για τη νομιμοποίηση αλλοδαπών, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ζουν και εργάζονται στη χώρα μας πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν μέσα στην παρανομία, αφού δεν έχουν καν τα οικονομικά μέσα, για να πληρώσουν τα παράβολα που απαιτούνται για τις αιτήσεις μονιμοποίησης, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η ομηρία τους.

Η Β. Νικολαΐδου υπενθύμισε ότι το 2005 έγιναν διάφορες διευθετήσεις που λειτούργησαν σε βάρος των μεταναστών και σε όφελος των εργοδοτών με τη νομιμοποίηση της μαύρης εργασίας. Σχολιάζοντας διάταξη του νομοσχεδίου για τη δημιουργία «Εθνικής Επιτροπής», όπου θα συμμετέχει και ο ΣΕΒ είπε ότι τα θέματα της μετανάστευσης δε λύνονται με διάφορες επιτροπές, στις οποίες μάλιστα θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων με συγκρουόμενα συμφέροντα.

Υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, ο αρμόδιος υπουργός Πρ. Παυλόπουλος ισχυρίστηκε ότι με αυτό ρυθμίζονται επιμέρους θέματα μεταναστευτικής πολιτικής στην κατεύθυνση της περαιτέρω διευκόλυνσης των υπηκόων τρίτων χωρών σε ό,τι αφορά τη διαμονή τους στη χώρα και την αποτελεσματική προώθηση της κοινωνικής τους ένταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ