Παρασκευή 26 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε ιδιώτη το πάρκινγκ του αεροδρομίου

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Ζημιώνεται και το Δημόσιο και οι εργαζόμενοι από την παράδοση του πάρκινγκ του αεροδρομίου «Μακεδονία», σε ιδιώτη προς εκμετάλλευση, τόνισε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής Ερώτησής του.

Η πρακτική που ακολουθήθηκε είναι «πάγια διαχρονική και αφορά όλη την επικράτεια», απάντησε αιτιολογώντας έτσι την ιδιωτικοποίηση μιας δημόσιας δραστηριότητας ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, δηλώνοντας ότι διενεργήθηκε νόμιμος διαγωνισμός, που είναι «προς το δημόσιο συμφέρον» και ότι θα αποφέρει στο Δημόσιο 288.000 ευρώ μηνιαίως.

«Η φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι να εκχωρήσει τα πάντα στους ιδιώτες», τόνισε ανταπαντώντας ο Αγγελος Τζέκης, προσθέτοντας ότι ακολουθεί σε αυτά τα βήματα την προηγούμενη κυβέρνηση. Οσον αφορά το μηνιαίο μίσθωμα, σημείωσε ότι ο προηγούμενος ιδιώτης στον οποίο ανατέθηκε το πάρκινγκ άφησε χρέη 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Επίσης για τον περίφημο διαγωνισμό για τη μίσθωση ο βουλευτής του ΚΚΕ θύμισε ότι «εμείς γνωρίζουμε ότι ήρθε μόνον ένας», αναρωτώμενος «μήπως εδώ έχουμε διαγωνισμούς - φωτογραφίες». Καταλήγοντας τόνισε ότι η εκμετάλλευση πρέπει να γίνει από το Δημόσιο με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέτρο που έχει αποδώσει στο παρελθόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ